Βέλιος: Εξετάζεται ακόμη και εκταφή της σορού αν εμπλέκεται τρίτο πρόσωπο

Πριν μερικές ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου του γνωστού δημοσιογράφου.

Ο κ. Ζαγοραίος ζήτησε να ερευνηθεί εάν κάποιος βοήθησε τον δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή, καθώς σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει η διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις πως κάποιο τρίτο πρόσωπο έκανε στον Αλέξανδρο Βέλιο ένεση, για να επισπεύσει τον θάνατό του, δεν αποκλείεται ο δικαστικός λειτουργός να δώσει εντολή εκταφής της σορού του άτυχου δημοσιογράφου, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες ιστολογικές εξετάσεις.

Την υπόθεση περιπλέκει το γεγονός ότι οι αστυνομικοί του Α.Τ. κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου δεν σχημάτισαν δικογραφία για αυτοκτονία (όπως αποτελεί συνήθη πρακτική) και άρα δεν παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πρόκειται αρχικά να καλέσουν για κατάθεση άτομα που φέρεται να παρείχαν «υποστήριξη» στον Βέλιο, σχετικά με τη χορήγηση της θανατηφόρας ουσίας, καθώς επίσης και άτομα του φιλικού και οικογενειακού περιβάλλοντός του.

Αφορμή για την παρέμβαση του εισαγγελέα αποτέλεσε δημοσίευμα φίλου και συναδέλφου του Αλέξανδρου Βέλιου, όπου γίνεται αναφορά σε γιατρό, ο οποίος αρχικά είχε υποσχεθεί στον εκλιπόντα να τον βοηθήσει με ειδική ένεση για την ευθανασία που επιθυμούσε. Στο κείμενο σημειώνεται πως αν και ο 63χρονος δημοσιογράφος εισήχθη σε νοσοκομείο για τη διαδικασία της ευθανασίας, τελικά ο γιατρός δεν υλοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει.

Επίσης, στο κείμενο αναφέρεται πως ο Αλέξανδρος Βέλιος, μετά από το εξιτήριο που πήρε από το νοσοκομείο, μιλούσε για «μη υποβοηθούμενη ευθανασία» και εξασφάλισε από κάπου την επίμαχη ένεση την οποία, όμως, πιθανόν δεν χρησιμοποίησε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα