Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά

Με τον καθιερωμένο αγιασμό και τη διανομή των βιβλίων ξεκινά σήμερα, η νέα σχολική χρονιά για τις μαθήτριες και τους μαθητές της χώρας.

Κοντά στους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω βρέθηκε, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά, παρότρυνε τους μαθητές να επιδιώκουν την αριστεία, και τόνισε ότι μέσα σ' αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, εφόσον έχετε την ανάλογη θέληση, «ο κόσμος είναι δικός σας».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος συμβούλευσε τους μικρούς μαθητές και τις μαθήτριες να μελετούν ευσυνείδητα και μεθοδικά και υπογράμμισε ότι κανένας «δείκτης ευφυΐας» δεν αντικαθιστά τη μελέτη.

Στο 132ο δημοτικό σχολείο στη Γκράβα, βρέθηκαν με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Φέτος αναβαθμίζουμε το ολοήμερο σχολείο. Όλα τα παιδιά θα έχουν το ίδιο πρόγραμμα και ταυτοχρόνως όσα παιδιά θέλουν θα μένουν στο σχολείο μετά το πέρας του προγράμματος. Αυτό είναι μια έμπρακτη κίνηση ισότητας» είπε ο κ. Φίλης, μιλώντας στα παιδιά.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «έμπρακτη κίνηση ποιότητας» τις αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι «το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις καταγωγής, φύλου και ηλικίας».

«Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε τα σχολεία κέντρα της γειτονιάς. Φέτος θα λειτουργήσουν στην Αθήνα 25 ανοιχτά σχολεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Κερδήθηκε το στοίχημα τριακονταετίας! Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις. Με τα βιβλία στην ώρα τους και τους δασκάλους στις τάξεις. Το αυτονόητο βεβαίως, που όμως το είχαμε λησμονήσει τα τελευταία χρόνια» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ευχήθηκε «καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους δασκάλους, σε όλους τους καθηγητές» σημειώνοντας πως «η δημόσια Παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς αστερίσκους και χωρίς προκαταλήψεις».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στο Ειδικό Σχολείο, υπογραμμίζοντας ότι «στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, από δασκάλους, οι οποίοι με αυτοθυσία και με πολύ μεγάλη δημιουργικότητα, στηρίζουν τα παιδιά τα οποία έχουν ειδικές δεξιότητες». «Το Ειδικό Σχολείο πρέπει κι αυτό με τη σειρά του να στηριχθεί και αποτελεί ένδειξη της ευαισθησίας κάθε κοινωνίας ο τρόπος με τον οποίο τελικά αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά» είπε τέλος.

Το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου επισκέφτηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη Γεννημτά ευχήθηκε κακή χρονιά σε όλους, λέγοντας χαρακτηριστικά «στα παιδιά μας εύχομαι πολλά χαμόγελα και πολύ παιχνίδι. Στα μεγαλύτερα παιδιά, επιτυχία στην προσπάθεια τους. Στους γονείς εύχομαι να είμαστε καλά για να έχουμε τη δύναμη να στηρίζουμε τα παιδιά μας στα καλά και στα δύσκολα. Στους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν με πείσμα την προσπάθεια να μορφώσουν τα παιδιά μας κόντρα στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που ξέρω ότι αντιμετωπίζουν καθημερινά».

Καλή πρόοδο και καλή δύναμη σε παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς εύχεται σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. Ωστόσο, όπως σημειώνει «η πληρότητα των σχολείων σε δασκάλους και καθηγητές, από απαραίτητη προϋπόθεση έχει γίνει ένα δύσκολο στοίχημα για το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο η οικονομική δυσπραγία και η έλλειψη πόρων είναι επίσης η αδυναμία οργάνωσης και οι καθαρές, διαφανείς διαδικασίες που θα μπορούσαν να ολοκληρώνονται πολύ νωρίτερα από το πρώτο κουδούνι».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος παραβρέθηκε στον αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του  ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφτηκε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα