Γιατί ακόμη υπάρχουν άνθρωποι! Δώρισε το σπίτι στην Κιβωτό του Κόσμου

Σε μια σπάνια κίνηση ανθρωπιάς και γενναιοδωρίας προχώρησε ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης, ο οποίος δώρισε το ίδιο του το σπίτι στην  οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου, ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση παιδιών!

Μάλιστα, δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο σπίτι, αλλά για μια έπαυλη σε κτήμα 25 στρεμμάτων, που διαθέτει επίσης λιοτρίβι, πετρόμυλο, τυροκομείο, θερμοκήπιο και πολλά ζώα!

Το κτήμα με την έπαυλη βρίσκεται στην περιοχή Διμήνι Μαγνησίας, έχει καταπληκτική θέα προς την πόλη του Βόλου και τα τελευταία χρόνια ήταν ο τόπος μόνιμης κατοικίας του κ. Λούλη και της οικογένειάς του. Με τη δωρεά του επιχειρηματία στην Κιβωτό το αγρόκτημα γίνεται σπίτι φιλοξενίας για 80 απροστάτευτα παιδιά, τα οποία εκτιμάται ότι θα εγκατασταθούν μόνιμα εκεί έως το τέλος του χρόνου.

«Η απόφαση για τη δωρεά ελήφθη από κοινού με τη σύζυγό μου και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτήν την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού Η Κιβωτός του Κόσμου» δήλωσε ο κ. Λούλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος». Οπως είπε, προχώρησε στην κίνηση αυτή ακολουθώντας το παράδειγμα του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης που δείχνει ο επικεφαλής της Κιβωτού, πατέρας Αντώνιος.

«Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό τη σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά περίπου 400 παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και στα Ιωάννινα. Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη» τόνισε ο Κώστας Λούλης.

Ηδη στον Βόλο έφθασαν τα πρώτα 35 παιδιά, τα οποία ξεναγήθηκαν στους χώρους του αγροκτήματος που θα αποτελέσει το νέο σπίτι τους. Εκτός από το κυρίως κτίριο, τα 25 στρέμματα φιλοξενούν επίσης εγκαταστάσεις ελαιοτριβείου και τυροκομείου, πετρόμυλο, θερμοκήπια οπωρολαχανικών καθώς και εκατοντάδες μικρά και μεγαλύτερα οικόσιτα ζώα, που σίγουρα θα ξετρελάνουν τα παιδιά.

Το αγρόκτημα Λούλη θα αποτελέσει τη νέα δομή φιλοξενίας για την Κιβωτό του Κόσμου, που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στη στήριξη απροστάτευτων παιδιών, είτε ορφανών είτε από μονογονεϊκές οικογένειες, που έχουν βιώσει παραμέληση, εγκατάλειψη ή κακοποίηση. Η Κιβωτός λειτουργεί σε συνεργασία με τις εισαγγελίες Ανηλίκων και καλύπτει όλες τις ανάγκες των παιδιών ως την ενηλικίωσή τους. Στόχος της είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε μεγάλα σπίτια σαν μια μεγάλη οικογένεια και όχι με φροντίδα ιδρυματικού τύπου.

Ιδρυτής και ψυχή της Κιβωτού είναι ο 44χρονος ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου, ο οποίος εδώ και 18 χρόνια έχει κάνει σκοπό της ζωής του τη στήριξη και τη βοήθεια παιδιών που έχουν ανάγκη. Αφορμή για την ίδρυση της οργάνωσης ήταν οι εικόνες που αντίκρισε το 1998, όταν χειροτονήθηκε ιερέας και τοποθετήθηκε στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό, μια περιοχή με μεγάλη φτώχεια, συμμορίες και ναρκωτικά.

Ο νεαρός τότε ιερέας αποφάσισε να αναλάβει δράση και ξεκίνησε από ένα παλιό καφενείο της οδού Πύλου να προσφέρει φαγητό και μια ζεστή αγκαλιά σε παιδιά από οικογένειες με προβλήματα. Χρόνο με τον χρόνο και με τη βοήθεια φίλων και εθελοντών η Κιβωτός μεγάλωσε, με αποτέλεσμα σήμερα να διατηρεί τέσσερις δομές φιλοξενίας σε Αθήνα, Πειραιά, Πωγωνιανή και Χίο. Το σπίτι του Κώστα Λούλη θα αποτελέσει την πέμπτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα