Η Αμάλ Αλαμουντίν ινκόγκνιτο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θέλησε να μείνει η Αμάλ Αλαμουντίν, που επισκέφθηκε ινκόγκνιτο το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες και πέρασε αρκετή ώρα δίπλα τους, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ηταν περίπου 5 το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, όταν η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ έκανε μυστική επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας, όπου έφτασε με ταξί, ντυμένη απλά και φορώντας παντελόνι και σακάκι. Εκεί, συνομίλησε για αρκετή ώρα με πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή και άκουσε προσωπικές ιστορίες των Γεζίντι. Η πασίγνωστη δικηγόρος έχει αναλάβει να υπερασπιστεί τις γυναίκες Γεζίντι από το Ιράκ οι οποίες έπεσαν θύματα σεξουαλικής δουλείας, βιασμού και γενοκτονίας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Η κυρία Κλούνεϊ, η οποία εργάζεται ως δικηγόρος στη φίρμα Doughty Street Chambers, που εδρεύει στο Λονδίνο, επιδιώκει να οδηγήσει την τζιχαντιστική οργάνωση στο εδώλιο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ώστε να δικαστεί για τα εγκλήματα που διέπραξαν τα μέλη της εναντίον της κοινότητας των Γεζίντι.

Με προσφυγόπουλο κατά την επίσκεψή της στις Σέρρες

Η επίσκεψη της Αμάλ Αλαμουντίν στους πρόσφυγες διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες. Οταν βγήκε από το κέντρο φιλοξενίας, γύρω στις 19.30, αγκάλιασε δύο μικρά προσφυγόπουλα και τους προσέφερε κάποια δώρα που είχε φέρει μαζί της. Στη συνέχεια αναχώρησε από την πόλη των Σερρών χωρίς να κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, τους οποίους ενημέρωσε ότι δεν επιθυμεί να καλύψουν δημοσιογραφικά την επίσκεψή της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα