Βόλος: Αδέρφια ζούσαν για χρόνια μέσα στα σκουπίδια

Κλεισμένα στο σπίτι τους ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών ζούσαν για χρόνια δύο αδέρφια ηλικίας μεταξύ 40 με 45 ετών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζουν αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν. Χθες το πρωί παρουσία εισαγγελέα στήθηκε επιχείρηση από την Υπηρεσία Καθαριότητας της Δημοτικής Αρχής Βόλου, προκειμένου τα δύο αδέρφια να βγουν από το σπίτι και να τύχουν της φροντίδας των ειδικών για την κάλυψη των αναγκών τους. Η επιχείρηση καθαρισμού της οικίας θα συνεχιστεί και σήμερα λόγω του μεγάλου όγκου των σκουπιδιών και θα ακολουθήσει η απαιτούμενη απολύμανση.

Μια δραματική πτυχή της ζωής ξετυλίχτηκε χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας, μετά από την ευαισθητοποίηση συγγενών και περιοίκων να ενημερώσουν τις αρμόδιες Αρχές σχετικά με τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζούσαν για χρόνια στο σπίτι τους τα δύο αδέρφια ηλικίας 40 με 45 χρόνων, τα οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, φέρεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και να αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν.

Επιπλέον, από τα στοιχεία της Υπηρεσίας προκύπτει ότι το ένα από τα δύο αδέρφια δεν είχε βγει από το σπίτι τα τελευταία 18 χρόνια λόγω των προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει.

Χθες το πρωί παρουσία εισαγγελέα και Αστυνομίας τα δύο αδέρφια απομακρύνθηκαν από το σπίτι προκειμένου να τύχουν της φροντίδας των ειδικών για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους.

Αμέσως συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου με δύο φορτηγά και ένα εκσκαπτικό μηχάνημα άρχισαν την επιχείρηση καθαρισμού της οικίας, η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών που έχει συσσωρευτεί στο σπίτι.

Σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, χθες συγκεντρώθηκαν σε δύο φορτηγά και απομακρύνθηκαν από την οικία χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, ποσότητες χαρτικών, καμένα στρώματα, άχρηστες κουβέρτες, έπιπλα και λοιπός οικιακός εξοπλισμός, ενώ έγινε και εναπόθεση ποσοτήτων σκουπιδιών στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται έξω από το σπίτι.

Από τον μεγάλο όγκο των σκουπιδιών τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου δυσκολεύτηκαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού, χρησιμοποιώντας μάσκες και ειδικά γάντια.

Με την ολοκλήρωση σήμερα της επιχείρησης καθαρισμού της οικίας συγγενικά πρόσωπα των δύο αδερφών θα αναλάβουν την απαιτούμενη απολύμανση του σπιτιού με εξοπλισμό που θα τους παραχωρήσει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, όπως είναι μάσκες, γάντια και όλα τα απαραίτητα υλικά.

«Ειδοποιηθήκαμε από συγγενείς και περιοίκους» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου κ. Βιολέτα Καντόλα «και χθες το πρωί στήσαμε επιχείρηση καθαρισμού της οικίας. Τα δύο αδέρφια ζούσαν για χρόνια στα σκουπίδια, καθώς λόγω των προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζουν αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν. Ανταποκριθήκαμε αμέσως στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας του Δήμου Βόλου και της προστασίας της δημόσιας υγείας και χθες το πρωί με συνεργεία μας αρχίσαμε την επιχείρηση καθαρισμού της οικίας» υπογραμμίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος Βόλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα