Απόφαση σοκ! Επιστρέψτε το 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους

Σοκ προκαλεί στην κυβέρνηση η απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας το οποίο ζητεί να επιστραφεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στο Δημόσιο, γιατί αν τελεσιδικήσει θα προκαλέσει σεισμό μεγατόνων και ανατροπές που θα εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας ύστερα από την αγωγή που κατέθεσαν 5 δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, Ανδρόνικο Σταυρόπουλο.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι πρέπει να επιστραφούν το δώρο Χριστουγέννων, του Πάσχα και το επίδομα αδείας με ένα πραγματικά πρωτόγνωρο σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο «τα κοινωνικά δικαιώματα είναι θεμελιώδη, εξίσου με τα ατομικά και τα πολιτικά, και παράγουν, κατά την επικρατούσα στη θεωρία άποψη, ένα “σχετικό κοινωνικό κεκτημένο”, η αξία και η προστατευτική λειτουργία του οποίου πρέπει να αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όταν οι πολίτες το έχουν περισσότερη ανάγκη».

Ο Ειρηνοδίκης Αθανάσιος Μουτζούρης επικαλούμενος το άρθρο 106 του Συντάγματος τονίζει ότι «από τη διάταξη αυτή απορρέει η συνταγματική επιταγή για ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη με διασφάλιση των συνθηκών κοινωνικής ειρήνης, η οποία δεσμεύει όλα τα κρατικά όργανα και πρωτίστως το νομοθέτη, περιορίζοντας το εύρος των επιτρεπτών επιλογών του.
Ομως, το θέμα δεν σταματά εδώ.

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr αναμένεται να υπάρξει και δεύτερο "χτύπημα” αφού ακολουθεί τους επόμενους μήνες η εκδίκαση της αγωγής που έχουν καταθέσει οι μόνιμοι δικαστικοί υπάλληλοι της Καλαμάτας στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Καλαμάτας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα