Τρεις ύποπτοι για την επίθεση στον διοικητή της τροχαίας Αθηνών

Τρεις είναι οι ύποπτοι για την άνανδρη επίθεση στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργο Διαμαντόπουλο. Όλοι κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, είχαν συλληφθεί ή προσαχθεί για επεισόδια, και συγκέντρωναν πολλά από τα χαρακτηριστικά του δράστη της επίθεσης εναντίον του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς όμως ο ίδιος να αναγνωρίζει στα πρόσωπά τους εκείνον που τον χτύπησε. Παράλληλα από το βίντεο που έχει καταγραφεί η επίθεση εναντίον του δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους.

Τώρα πλέον οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητούν καθαρό «πλάνο» του νεαρού δράστη του άγριου ξυλοδαρμού, με οδηγό τα ανοιχτόχρωμα ρούχα που φορούσε. Ο ρουχισμός του, όχι όμως και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αποτυπώθηκαν καθαρά σε κάμερα ασφαλείας καταστήματος της οδού Πανεπιστημίου, τη στιγμή της επίθεσης, με τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την υπόθεση να επιχειρούν να εντοπίσουν υλικό από άλλες κάμερες ασφαλείας της περιοχής πριν ή μετά την επίθεση, στο οποίο θα έχει καταγραφεί καθαρά το πρόσωπο του δράστη.

Από το υλικό της κάμερας, βλέπουν μόνο την πλάτη και τον ώμο του δράστη, ο οποίος φαίνεται να είναι ηλικίας 20-25 χρόνων. Η επίθεση διαρκεί 3-4 δευτερόλεπτα μέχρι τη στιγμή που ο Αστυνομικός Διευθυντής πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος.

Η κάμερα έχει αποτυπώσει ξεκάθαρα του ρούχα του νεαρού δράστη και τα λογότυπα στην μπλούζα του. Γι αυτό το λόγο οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό και από άλλες κάμερες προκειμένου να προβούν σε συνδυασμό και αντιπαραβολή των εικόνων για να βρουν καθαρή αποτύπωση του προσώπου και από εκεί να φθάσουν στην ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και την σύλληψή του.

Το περιστατικό που ξεσήκωσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων από το σύνολο των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το καθεστώς ανομίας στη δράση αντιεξουσιαστών, εξελίχθηκε με θρασυδειλία και πισώπλατα όπως αποτυπώνεται στην κάμερα ασφαλείας.

Αρχικά μία ομάδα πέντε ατόμων προσεγγίζει τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που είναι υπεύθυνος για την κίνηση των οχημάτων και την διακοπή της κυκλοφορίας στα σημεία κίνησης της πορείας διαμαρτυρίας. Η προσέγγιση γίνεται στο ύψος των Προπυλαίων, και σύμφωνα με την κατάθεση του κ. Διαμαντόπουλου, κάποιοι από τους νεαρούς τον ρωτούν ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί.

Ο ρουχισμός τους και οι κινήσεις τους δεν παραπέμπουν σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ή να δείχνουν πρόθεση επίθεσης εναντίον του. Τέσσερις από τους νεαρούς αποχωρούν. Τη στιγμή που ο αστυνομικός διευθυντής γυρίζει την πλάτη, ο 5ος νεαρός επιτίθεται ξαφνικά και πισώπλατα.

Αρχικά χτυπά μία φορά στο κεφάλι τον αξιωματικό από πίσω και όταν εκείνος γυρίζει αιφνιδιασμένος δέχεται δύο ακόμη χτυπήματα στο κεφάλι και το πρόσωπο. Ο δράστης τρέπεται σε φυγή και ο κ. Διαμαντόπουλος πέφτει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο έχοντας χάσει για λίγο τις αισθήσεις του. Η επίθεση διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα με τον νεαρό δράστη να αρπάζει το πηλίκιο του αστυνομικού ως ένα «αποδεικτικό» τεκμήριο της… ηρωικής ενέργειάς του.

Αν και το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι αποκαλυπτικό για τα χαρακτηριστικά του δράστη, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα υπάρξει συνδυασμός με αντίστοιχο, που θα τους βοηθήσει στον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

 

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα