Χανιά: Σοκάρει η είδηση θανάτου ενός 46χρονου άστεγου

Ο 46χρονος άνδρας έβρισκε προσωρινό "κατάλυμα" σε παγκάκι

Με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, να μιλά ανοιχτά για το θέμα των άστεγων στο Δήμο του, κάνοντας λόγο για ένα υπαρκτό θέμα, η είδηση για το θάνατο ενός άστεγου Χανιώτη έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ert.gr, κηδεύτηκε ο άστεγος Θωμάς Δεληγιαννίδης, 46 ετών. Ο άτυχος άνθρωπος, συνήθιζε να κάθεται σε ένα παγκάκι έξω από τη Δημοτική Αγορά.

Τον άτυχο άνδρα μετέφερε πριν από λίγες ημέρες στο νοσοκομείο ένας πολίτης εθελοντικά, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων η ψυχολόγος του Νοσοκομείου Κατερίνα Βουτετάκη. Το πρόβλημα των άστεγων παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, δήλωσε η κ. Βουτετάκη, η οποία ανέφερε ότι πληθαίνουν τα περιστατικά μεταφοράς ανήμπορων ανθρώπων από εθελοντές στο νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Αν και από το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφιστεί η παρέμβαση και περίθαλψη των αστέγων στα Χανιά, δεν έχει γίνει τίποτα. Επίσης, δεν έχει προχωρήσει η ενοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με δομές αλληλεγγύης, με την Εκκλησία ή ακόμα και με το Νοσοκομείο, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βουτετάκη.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται αφού η αστυνομία εκδιώκει τους άστεγους από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που βρίσκουν καταφύγιο. Συχνά άστεγοι καταφεύγουν στο νοσοκομείο για να κοιμηθούν σε μια καρέκλα ή κοιμούνται στο αυτοκίνητό τους, περιέγραψε η κ. Βουτετάκη.

Η άπορη Σταυρούλα Τσικόγια μίλησε για τις δυσκολίες των ανθρώπων που ζουν στο δρόμο και για τις προσπάθειες που κάνουν για βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, αφού, όπως είπε, από τις τοπικές αρχές δεν έχουν καμία υποστήριξη, ενώ συχνά δέχονται κυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές.

Ο άστεγος Θωμάς Δεληγιαννίδης ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα άρρωστος και καθηλωμένος έξω από τη Δημοτική Αγορά των Χανίων...

Το θέμα των αστέγων είναι υπαρκτό, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας. Ο αριθμός των μονίμων αστέγων δεν ξεπερνά τα 15 άτομα, ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε ότι αυτή την περίοδο «τρέχει» στο Δήμο ένα πρόγραμμα επανένταξής τους και ότι σε αυτό συμμετέχουν 15 άτομα...

Ο Δήμαρχος παράλληλα υπενθύμισε ότι άστεγοι φιλοξενούνται και στο Γηροκομείο Χανίων.

 

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα