Στο έλεος της θεομηνίας Ηλεία, Ζάκυνθος και Λακωνία. Ανεμοστρόβιλος σκόρπισε καταστροφή

Δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμα του, ανεμοστρόβιλος που πέρασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, από την περιοχή του Βαρθολομιού έως και την περιοχή των Λεχαινών.

Αρετή, Γαστούνη, Βαρθολομιο, Μυρσίνη απο ανεμοστρόβιλο, σε κτίρια, υποδομές, επιχειρήσεις, δέντρα.

Επλήγησαν οι δήμοι Πηνειού και Ανδραβίδας - Κυλλήνης σχεδόν στο σύνολό τους...

Ολική καταστροφή στην καλλιέργεια του καλαμποκιού ντόμινο οι κολώνες της Δ.Ε.Η. σε αρκετά σημεία παρασύρθηκαν και ξηλώθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τεράστιες καταστροφές σε σπίτια και σε δρόμους, ενώ οι καταστροφές είναι εκτεταμένες και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις...

Αυτοκίνητο παρασύρθηκε απο τον ανεμοστρόβιλο στο Βρανά Βαρθολομιού. Σώθηκε απο θαύμα ο οδηγός του. Ακριβώς δίπλα ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κατάστημα που πουλούσε αγροτικά προϊοντα. Αμέτρητες οι ζημιές σε σπίτια, καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις δίκτυα υποδομών. Στην περιοχή ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ .Γεωργιόπουλου, Αριστειδόπουλο και Μπράμο. Επικοινωνία με τα υπουργεία για αποστολή βοήθειας.

Οι κάτοικοι των περιοχών με τη συμβολή της Πυροσβεστικής, προσπαθούν να σώσουν ότι σώζεται και να προστατέψουν τις οικίες τους, ενώ έχουν γίνει πάνω από 50 κλήσεις για κοπές δένδρων στην ευρύτερη περιοχή.

Να σημειωθεί σαν πρώτη εκτίμηση ό,τι η ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΗ είναι ανυπολόγιστη στις περιοχές που πέρασε ο ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα να δίνουν τεράστια μάχη αυτές τις ώρες οι τεχνικοί του Ομίλου για την αποκατάσταση των βλαβών.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Οδηγίες προς τους πολίτες

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Πέμπτη (08-09-2016) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (09-09-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα), η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία.

2. Το Σάββατο (10-09-2016) και την Κυριακή (11-09-2016) με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

IMG 8658

IMG 8657

IMG 8650

 

 

ilialive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα