Σκύλος αρνείται να εγκαταλείψει το αφεντικό του που πνίγηκε στη θεομηνία στη Λακωνία

Η θεομηνία που χτύπησε τη Λακωνία ήταν σε εξέλιξη. Ο άνδρας βγήκε από το σπίτι για να λύσει το σκυλί από τον πάσσαλο και να το σώσει που κινδύνευε. Οι χείμαρροι παρέσυραν τον άνδρα…

Μια ιστορία ενός νέου Χάτσικο, του σκύλου που αρνιόταν να εγκαταλείψει το νεκρό του αφεντικό, διαδραματίζεται στη χτυπημένη από τη θεομηνία, Λακωνία. Η κακοκαιρία λύσσαγε, έβρεχε, τα ποτάμια είχαν φουσκώσει, φυσούσε και ο ουρανός είχε γίνει μαύρος.

Ο 77χρονος βοσκός στην περιοχή Βλαχιώτη, το πρώτο που σκέφτηκε ήταν το πιστό του σκυλί που το είχε δέσει έξω σε έναν πάσσαλο. Βγήκε. Με δυσκολία έβλεπε μπροστά του από τη βροχή. Με σκυμμένο κεφάλι έτρεξε και έλυσε το σκυλί.

Ξαφνικά Μια υπόκωφη βοή. Οι χείμαρροι και οι παραπόταμοι του Ευρώτα, είχαν φουσκώσει. Τα ορμητικά νερά τον παρέσυραν. Τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν το πτώμα του ύστερα από ώρες, 200 μέτρα μακριά, μέσα σε λάσπες. Είχε προλάβει να τον εντοπίσει ο σκύλος του που σώθηκε.

Στέκεται επάνω από το νεκρό αφεντικό του και όλη την ώρα κλαίει και τον σκουντάει με τη μουσούδα του σαν να θέλει να τον ξυπνήσει. Όταν οι διασώστες κάνουν να πλησιάσουν, το σκυλί γρυλίζει, χαμηλώνει τα αυτιά και ξεγυμνώνει τα δόντια του. Δεν αφήνει κανέναν να πλησιάσει.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα