Στοιχηματική απάτη μέσω facebook υπόσχονταν κέρδη

Εξιχνιάσθηκε από την Αστυνομία υπόθεση εξαπάτησης πολιτών, μέσω υποτιθέμενων διαδικτυακών στοιχηματισμών και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα ηλικίας 19 και μια γυναίκας 31 ετών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα χρήστης του facebook είχε δημιουργήσει προφίλ και είτε διαφήμιζε, είτε προσέγγιζε άλλους χρήστες, υποσχόμενος ψευδώς ότι διαθέτει και προσφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση κυρίως αγώνων ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ισχυριζόταν ότι διαθέτει πληροφορίες για την έκβαση των αγώνων από ποδοσφαιρικούς «παράγοντες» ή στοιχηματικές εταιρίες.

Προκειμένου να μπορέσει να πάρει τα χρήματα μάλιστα, ζητούσε από τους ενδιαφερόμενους τους κωδικούς προπληρωμένων καρτών τους και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί διαδικτυακούς στοιχηματισμούς.

Από έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι σε περιοχή της Ηπερίου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου, ενώ διαπιστώθηκε ότι τις επίμαχες προπληρωμένες κάρτες τις χρησιμοποιούσε σε λογαριασμό διαδικτυακού στοιχηματισμού, με τα στοιχεία της 31χρονης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, ενώ σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας για τα παίγνια και της νομοθεσίας που αφορά τη ρύθμιση θεμάτων ΟΠΑΠ, κατά περίπτωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα