Θρίλερ στην Αλόννησο με την εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου

Αφαντος παραμένει εδώ και μία εβδομάδα ο 30χρονος Γιώργος Καραμιχαηλίδης που χάθηκε στη θάλασσα. Οι έρευνες, τα σενάρια και η έκκληση των γονιών του

Εδώ και μία εβδομάδα οι Αρχές της Αλοννήσου αλλά και δεκάδες ντόπιοι και εθελοντές από άλλες περιοχές προσπαθούν να βρουν άκρη στο θρίλερ της εξαφάνισης ενός 30χρονου, ο οποίος... χάθηκε μυστηριωδώς μέσα στη θάλασσα, την πρώτη ημέρα των διακοπών του στο νησί με την κοπέλα του. Τα ίχνη του Θεσσαλονικιού Γιώργου Καραμιχαηλίδη χάθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου.

Τότε, σύμφωνα με μαρτυρίες στην οργάνωση Omnibus, ο 30χρονος έφυγε από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο, αφήνοντας πίσω του την 24χρονη φίλη του, Κωνσταντίνα, και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση. Εκεί, επιχείρησε να λύσει ένα μεγάλο αλιευτικό σκάφος για να κάνει βαρκάδα στα ανοιχτά, όμως έγινε αντιληπτός από ψαράδες.

Φαίνεται (κατά τις ίδιες μαρτυρίες) ότι ο 30χρονος τρομοκρατήθηκε, καθώς βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού! Ομως, χάθηκε στο σκοτάδι και οι ψαράδες που δεν έβλεπαν κάποιο ίχνος του ειδοποίησαν το Λιμενικό. Αμέσως, άρχισαν έρευνες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οταν ξημέρωσε, δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού την μπλούζα και το σορτς του αγνοουμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία τσέπη υπήρχαν 500 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο!

Ερευνα από σκάφος του Λιμενικού

Σημειώνεται ότι στις έρευνες έχουν ριχτεί και μέλη της ομάδας Εθελοντών Διασωστών Βόλου, που διαθέτουν υποβρύχια κάμερα. Η οικογένεια του 30χρονου έχει ταξιδέψει από τη Θεσσαλονίκη στην Αλόννησο και η μητέρα του, Ματούλα Κουτρώτσιου, απευθύνει δραματική έκκληση, μέσω της ιστοσελίδας της εκπομπής «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη του παιδιού της να επικοινωνήσει άμεσα με τις Αρχές. Οπως είπαν φίλοι του Γιώργου Καραμιχαηλίδη, το τελευταίο διάστημα η ψυχολογική κατάστασή του δεν ήταν καλή και ειδικοί με τους οποίους επικοινώνησαν θεωρούν ότι πιθανόν να είναι τρομαγμένος και κάπου να κρύβεται!

«Οποιος μπορεί ας βοηθήσει για να τον βρούμε σύντομα» είναι η έκκληση που απευθύνουν με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι φίλοι του αγνοουμένου, οι οποίοι αναζητούν εθελοντές και οδηγούς εκπαιδευμένων σκύλων για να συνδράμουν τις έρευνες. Ο νεαρός έχει ύψος 1,80-1,85 μ. και μαλλιά καστανά μέχρι τον ώμο. «Η τοπική κοινωνία έχει συγκλονιστεί. Στα 20 χρόνια που βρίσκομαι εδώ, δεν θυμάμαι άλλο ανάλογο περιστατικό. Ακόμα και οι γερόντισσες του νησιού ψάχνουν στα μονοπάτια! Σε συνεργασία με τους ντόπιους, βοηθούμε όσο μπορούμε» ανέφερε ο λιμενοσταθμάρχης της Αλοννήσου, ανθυποπλοίαρχος Σπύρος Δροσάκης.

Η ομάδα Εθελοντών Διασωστών Βόλου αναμένεται να στείλει στο νησί επιπλέον άτομα, ώστε να ενισχυθούν οι υποβρύχιες έρευνες, και παράλληλα κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου και ντόπιοι «χτενίζουν» στεριά και θάλασσα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα