Eικόνες βιβλικής καταστροφής από την κακοκαιρία. Πληροφορίες για έναν νεκρό

Συνεχίζεται και σήμερα το «κύμα» κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την χώρα και έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετές περιοχές.

Τις καταστροφές της μετρά από το ξημέρωμα η Μεσσηνία. Από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από χθες το απόγευμα όλο το Νομό έχουν σημειωθεί τεράστιες ζημίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν εγκλωβίστηκε στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην Καλαμάτα.

Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική.

Στη Νέα Μηχανιώνα, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από τον σύζυγο μιας γυναίκας πως εκείνη δεν απαντά στις κλήσεις του. Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αλλά όχι εκείνη.

Στην περιοχή της Θουρίας ο ποταμός Ξερίλάς παρέσυρε έναν άντρα καθώς και δεκάδες αυτοκίνητα, σύμφωνα με το tharrosnews.

Ακόμα τεράστιες είναι οι ζημίες στην οδό Μπουλούκου και γενικότερα στους καθέτους δρόμους του Περιμετρικού της πόλης.

Ακόμα δεν υπάρχει ρεύμα σε πολλές περιοχές της πόλης.

Σύμφωνα με την Πυροσβετική, ο θάνατος δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα. Ωστόσο, πηγές της Πυροσβεστικής κάνουν λόγο για μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα που θεωρείται αγνοούμενη.

Η ολονύχτια δυνατή βροχή στην πόλη έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, δρόμοι και σπίτια έχουν πλημμυρίσει και η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια της νύχτας, έγιναν 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

 

 

 

Χθες, στην Ηλεία, την Κυλλήνη και την Θεσπρωτία, δρόμοι έγιναν ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ατόμων.

Στη Σπάρτη από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε χθες αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες και χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο καταγράφηκε στη Ζάκυνθο και στο Κατάκολο, όπου ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τις περιοχές.

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε το απόγευμα της Τρίτης την ευρύτερη περιοχή του Βόλου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις συγκοινωνίες, στις επικοινωνίες και την ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία που έπληξε τον Βόλο διήρκεσε για 40 περίπου λεπτά, πλημμύρισε δρόμους, όπως στην Νεάπολη και μπροστά στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής, όπου με μεγάλη δυσκολία τα αυτοκίνητα περνούσαν τη «λίμνη».

Εξάλλου, προβλήματα προκάλεσε η βροχόπτωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Τρίτης δέχθηκε 20 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα. Λόγω της βροχόπτωσης δεν έλειψαν τα τροχαία ατυχήματα και νωρίτερα δίπλωσε νταλίκα στην περιφερειακή οδό.

Η πρόβλεψη του καιρού για σήμερα

Σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν, εκτός από τα ηπειρωτικά, και στην υπόλοιπη χώρα, ενώ σταδιακή εξασθένηση θα σημειωθεί από την Παρασκευή.

Τα φαινόμενα αναμένονται να είναι ισχυρά τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Στερεάς, την Ήπειρο και αργότερα στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανότατα θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία.

Στη νησιωτική χώρα, αναμένονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στο Δυτικό Αιγαίο με βροχές στο Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα καθώς στην βόρεια Ελλάδα, θα κυμανθεί από 12 έως και 28 βαθμούς, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 20 έως και 30 βαθμούς, στην Δυτική Ελλάδα έως και 30 βαθμούς, και στα νησιά έως και 31 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανοικτά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση αναμένεται το απόγευμα και το βράδυ. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Πέμπτη, βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη Βόρεια Κρήτη.

Με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές θα συνεχιστούν στα δυτικά και κεντρικά κυρίως τμήματα την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο οι βροχές φαίνεται να περιορίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Ιόνιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα