Κάμερα κατέγραψε τον νεαρό που επιτέθηκε στον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Το προφίλ του νεαρού που γρονθοκόπησε τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών στην οδό Πανεπιστημίου έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, χάρη στο οπτικό υλικό από μια κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας που κατέγραψε καρέ καρέ το σκηνικό της επίθεσης στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους ευκρινείς εικόνες του νεαρής ηλικίας δράστη, ο οποίος φαίνεται ότι αιφνιδιάζει από πίσω τον Γιώργο Διαμαντόπουλο και τον χτυπά αναίτια με γροθιές στο πρόσωπο. Αμέσως μετά την επίθεση, και ενώ ο αξιωματικός έχει πέσει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος της Εμμανουήλ Μπενάκη, ο νεαρός στρέφεται για να φύγει από το σημείο.

Σε αυτή την κίνησή του η κάμερα «συνέλαβε» το προφίλ του προσώπου του, τη στιγμή μάλιστα που σκύβει και παίρνει μαζί του το πηλήκιο του αστυνομικού, προφανώς ως... τρόπαιο του «κατορθώματός» του! Η εικόνα που αποτύπωσε η κάμερα διαχείρισης κυκλοφορίας συνάδει με όσα ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος στην κατάθεση που έδωσε: «Εφαγα ξαφνικά δυο τρεις γροθιές στο πρόσωπο από άνθρωπο που με προσέγγισε χωρίς εγώ να τον δω. Επεσα στο πεζοδρόμιο και έχασα προς στιγμήν τις αισθήσεις μου. Οταν συνήλθα, είδα κόσμο από πάνω μου να προσπαθεί να μου βάλει πάγο στα σημεία όπου με είχε χτυπήσει ο άγνωστος».

Θολό το βίντεο

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το βίντεο είναι θολό, καθώς ήταν νύχτα, και για τον λόγο αυτόν εστάλη στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου γίνονται προσπάθειες «φωτισμού» του. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι σε θέση να συγκρίνουν το προφίλ του δράστη με τις εικόνες προσώπων που έχουν καταγραφεί σε παρόμοια επεισόδια, τα οποία έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν.

Πριν από την επίθεση, μια παρέα νεαρών (με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους), η οποία συμμετείχε στη συγκέντρωση που είχε προηγηθεί, είχε πλησιάσει τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και τον είχε ρωτήσει ποιοι σταθμοί του μετρό ήταν ανοιχτοί. Μαζί με τον κ. Διαμαντόπουλο εκείνη τη στιγμή ήταν και ένας άλλος συνάδελφός του, ο οποίος συνέχισε να περπατά, βλέποντας ότι επρόκειτο απλώς για μια παρέα. Ομως, δευτερόλεπτα μετά, από την ίδια παρέα αποσπάστηκε ο νεαρός, που χτύπησε από πίσω τον αξιωματικό και άρπαξε το πηλήκιό του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα