Αλέξανδρος Βέλιος: Σήμερα η κηδεία του. Οι τελευταίες του επιθυμίες

Σήμερα το μεσημέρι, στις 15:00, συγγενείς, φίλοι αλλά και απλοί πολίτες, θα πουν το τελευταίο αντίο, στον σπουδαίο δημοσιογράφο, Αλέξανδρο Βέλιο, ο οποίος κατέφυγε τελικά την Κυριακή στη λύση της "μη υποβοηθούμενης ευθανασίας", στο σπίτι του στο Γέρακα.

Η κηδεία του θα γίνει στο Α΄ νεκροταφείο της Αθήνας και θα ψαλεί νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, λίγο πριν πεθάνει, είχε δώσει οδηγίες στους οικείους του για την κηδεία που επιθυμούσε.

«Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: Ευ ζην, ευ θνήσκειν Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί» αναφέρει ιδιόχειρο σημείωμά του.

Ζήτησε να παρευρεθούν στην κηδεία του, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι του και να δημιουργηθεί μια κοσμοπλημμύρα. Επιθυμούσε να υπάρξει πλήθος κόσμου στην «τελευταία του δημόσια εμφάνιση», για να δείξει στον πολιτικό κόσμο που νομοθετεί, πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί του, με την παρουσία τους  δηλώνουν ότι συμφωνούν στο γεγονός πως κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από αυτή τη ζωή όπως αυτός επιθυμεί και πάνω απ’ όλα με αξιοπρέπεια.

Με άλλο σημείωμά του, το οποίο μάλιστα είχε το σθένος να διαβάσει ο ίδιος σε βιντεάκι που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, είπε το δικό του αντίο σε τούτο τον κόσμο...


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα