Σοκάρει η ψυχρή ομολογία του πα-τέρα της Άννυ

Με την ψυχρή ομολογία του Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (ή Σάββα) ότι τεμάχισε την 4χρονη κόρη του άνοιξε χθες η αυλαία της δίκης για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα στα χρονικά: Τη δολοφονία της μικρής Αννυ, την οποία αρνείται ότι διέπραξε ο 28χρονος πα-τέρας δείχνοντας εμμέσως το συγκατηγορούμενό του Νασίφ Αχμέντοβ ή Νικολάι, που αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία κάθισε και η Δημητρίνα Μπορίσοβα, μητέρα του αγγελουδιού που βρήκε φρικτό θάνατο στο υπόγειο-κολαστήριο της οδού Μιχαήλ Βόδα, τον Απρίλιο 2015. Η 26χρονη, η οποία προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο καλύπτοντας την καστανή πλέον κόμη και το πρόσωπό της με μια ζακέτα, ξέσπασε σε κλάματα εντός δικαστηρίου διεκδικώντας και πετυχαίνοντας να μην καθίσει δίπλα στον άλλοτε σύντροφό της: «Δεν αντέχω με αυτό που έκανε στο παιδί μου…», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εναρκτήρια δήλωσή της αποδέχθηκε μόνο την κατηγορία της ψευδορκίας, η οποία σχετίζεται με τους αρχικούς της ισχυρισμούς ότι είχε αφήσει το παιδί σε μια φίλη της και όχι στον Σάββα.

Τον τελευταίο και τον 30χρονο φίλο του «έδειξαν» ως δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος, καταθέτοντας (με τη βοήθεια διερμηνέα) οι γονείς της Μπορίσοβα. Τη σκότωσαν, την τεμάχισαν, τη μαγείρεψαν και πέταξαν τα μέλη της στα σκουπίδια, είπε η γιαγιά της Αννυ λίγο μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου που αποδίδει στους κατηγορουμένους ότι έδρασαν από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η μάρτυρας υπεραμύνθηκε της αθωότητας της 26χρονης, τόνισε δε ότι όταν πήρε στην Ελλάδα τη μικρή (μεγάλωνε με τους παππούδες στη Βουλγαρία έως 3,5 ετών) δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα συνέβαινε. «Πονάω πάρα πολύ για το εγγόνι μου… Η κόρη μου δεν είναι ένοχη… Δεν μου αρέσει που είναι έγκλειστη και υποφέρει για το παιδί της», είπε η μητέρα της Δημητρίνα, η οποία εμφάνισε διατεθειμένη να εγκαταλείψει τον Σάββα και να πάει με τη μικρή να ζήσει μόνιμα με τον Γερμανό φίλο της (ο οποίος ειπώθηκε «χρηματοδοτούσε» γονείς και παππούδες).

«Η Αννυ ήταν πολύ καλό παιδί! Ευγενική, πάρα πολύ έξυπνη. Σκίζεται η καρδιά μου γι’ αυτή…», είπε στο δικαστήριο ο παππούς. «Αν μου έφερναν πίσω το παιδί, θα το πρόσεχα μέχρι να πεθάνω», σημείωσε. Απαντώντας σε ερωτήσεις, οι μάρτυρες αρνήθηκαν ότι είχαν δει τον Μπαρκατσίεβ να είναι βίαιος απέναντι στην κόρη ή την εγγονή τους. «Φαινόταν καλός, κανονικός άνθρωπος», είπε ο πατέρας της Δημητρίνα, προσθέτοντας ότι από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκαν ότι το ζευγάρι έκανε χρήση ναρκωτικών, ότι η 26χρονη εκπορνεύονταν, αλλά και τι συνέβη στην 4χρονη.

Η διαδικασία ξεκίνησε αφού το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα ένσταση ακυρότητας που υπεβλήθη από την πλευρά του 30χρονου Νικολάι για μη μετάφραση του βουλεύματος στα βουλγαρικά. Επικαλούμενο τα σχετικά έγγραφα, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το βούλευμα μεταφράστηκε και επιδόθηκε νομίμως στον κατηγορούμενο, τον οποίο οι υπερασπιστές των συγκατηγορουμένων του «κατακεραύνωσαν» για παρελκυστική τακτική.

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα