Ο παππούς της μικρής Άννυς: Σκότωσαν το παιδί και το τεμάχισαν

Για τις 14 Σεπτεμβρίου 2016 διεκόπη η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας και της ανατριχιαστικής εξαφάνισης του πτώματος της 4χρόνης Άννυ. Η πρώτη ημέρα της δίκης ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του παππού της 4χρόνης.

"Οταν μιλήσαμε στο τηλεφωνο με Άννυ μου ειπε να έρθω να την πάρω. Η Άννυ ηταν καλό και ευγενικό παιδί, πολύ έξυπνη και σκίστηκε η καρδιά μου με αυτό που έγινε..." ανέφερε ο παππούς της Άννυ, πατέρας της μητέρας της στην κατάθεση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο παππούς τόνισε στην κατάθεση του πως η Άννυ αγαπούσε και τους δύο γονείς της.

Ο πατέρας της κατηγορουμένης Δημητρίνα Μπορίσοβα εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι δολοφόνοι της εγγονής του κάθονται στο εδώλιο.

"Οι κατηγορούμενοι ειναι αυτοί που το εχουν κάνει. Σκότωσαν το παιδί και το τεμάχισαν. Το παιδί χάθηκε... "

είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστού ως Σάββα και Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι που φέρονται να διέπραξαν το έγκλημα.

Όπως τόνισε το παιδί είχε συνηθίσει να μένει με εκείνους στη Βουλγαρία". "Το παιδί είχε συνηθίσει προπαντώς με την γιαγιά" ανέφερε ο μάρτυρας.

Παράλληλα, ο μαρτυρας αναφέρθηκε στη σχέση του ζευγαριού με το παιδί.

Πρόεδρος: Έχετε ακούσει αν αυτός (σ.σ. Σάββας) και η μητέρα του ήταν αντίθετοι στη γέννηση του παιδιού;

Μάρτυρας : Είχα ακούσει πως αρχικά δεν ήθελαν το παιδί. Η κορη μου το αγαπούσε, το ήθελε. Αρχικά οι σχέσεις τους ήταν καλές.

Πρόεδρος: Ποιες οι σχέσεις του πατέρα με την Άννυ;

Μάρτυρας: Το αγαπούσε το παιδί.

Πρόεδρος: Άλλα έχετε πει στην ανακρίτρια. Ότι ο Σάββας δεν αγαπούσε το παιδί...

Μάρτυρας: Είχε καλές και κακές στιγμές. Η κόρη μου αγαπούσε το παιδί, του αγόραζε παιχνίδια, ρούχα. Εμείς μεγαλώναμε το παιδί στη Βουλγαρία.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στις μέρες που προηγήθηκαν της σοκαριστικής αποκάλυψης, όταν η κόρη του, του έλεγε πως ο Σάββας υποστήριζε ότι το παιδί ήταν σε κάποιο Ίδρυμα." Όλα τα υπόλοιπα τα μάθαμε από την τηλεόραση. Αργότερα κατάλαβα πως η κόρη μου είχε παει στη Γερμανία, αφήνοντας το παιδί στον πατέρα του" είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Η σχέση του ζευγαριού ποια ήταν;

Μάρτυρας: Δεν μου είχαν δώσει ποτέ εξηγήσεις. Δεν ξέρω...

Όπως ειπε ο μάρτυρας μίλησε μόνο μια φορά με το παιδί απο τότε που ήρθε στην Ελλάδα, γιατί ο Σάββας τους είχε πει να μην επικοινωνούν για να τους ξεχάσει, γιατί έκλαιγε για εκείνους και τους αναζητούσε.

Εισαγγελεας: Τι ξέρετε για τον τέταρτο κατηγορούμενο (Νικολάι) για τη συμμετοχή του στην υπόθεση και δηλώσατε παράσταση πολιτικής αγωγής και σε βάρος του;

"(...) Αυτά που έχουν διαπράξει δεν μπορώ να τα εκφράσω με λόγια. Μία φορά είχε κοιμηθεί σπίτι μου ο Νικολάι, δεν ξέρω κάτι παραπάνω".

Σε ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης του 28χρονου γιατί θεωρεί οτι σκότωσε την Άννυ, ο μαρτυρας απάντησε "από την αστυνομία και τα μίντια".

"Φαινόταν καλός άνθρωπος, κανονικός" ανέφερε ο μάρτυρας για την εντύπωση που είχε για τον σύντροφο της κόρης του πριν από την αποτρόπαια δολοφόνια, ενώ, ανέφερε οτι δεν είχε δείξει ο κατηγορουμενος βίαιη συμπεριφορά.

Σταύρος Γεωργίου (δικηγόρος μητέρας): Ποια ήταν η σχέση του μάρτυρα με Σάββα; Είχε πει στην ανακρίτρια ότι τον μισούσε διότι τον είχε διώξει για το σπίτι.

Μάρτυρας: Ναι αυτός ηταν λόγος που ήθελε να πάρει το παιδί.

Δικηγόρος: Πότε μάθατε τι δουλειά έκανε πραγματικά η κόρη σας;

Μάρτυρας: Δούλευε σε Βουλγαρικό μαγαζί, δεν έμαθα ποτέ να κάνει άλλη δουλειά (...). Εκ τω υστερών κατάλαβα ότι ήταν εδώ στην Ελλάδα πόρνη.

Ο μάρτυρας επισήμανε πως η κόρη του, τους έστελνε χρήματα και πήγαινε περίπου κάθε τρεις μηνες να δει την Άννυ στη Βουλγαρία.

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και από την δικηγόρο του 30χρόνου Νικολάι, Γιάννα Πανογοπούλου.

Δικηγόρος: Πώς αποδεχόσασταν χρώματα από κάποιον που δεν γνωρίζατε ( σ.σ. Γερμανό φίλο κόρης);

Μάρτυρας: Ηταν για το παιδί, εγώ δεν επωφελήθηκα από αυτά τα χρήματα.

Δικηγόρος: Για ποιο λόγο έφερε μαζί με τον Σάββα, την Άννυ στην Ελλάδα;

Μαρτυρας: Επειδή επέμενε ο Στάνισλαβ.

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα