Δύο νεκροί από την κατάρρευση κτίριου στο Ισραήλ - Παγιδευμένοι στα ερείπια

Δυο νεκροί, 24 τραυματίες και πολλοί παγιδευμένοι στα ερείπια είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης ενός υπό κατασκευή υπόγειο πάρκινγκ στο Τελ Αβίβ. Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για να απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό όσους παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Η αιτία της κατάρρευσης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή. Αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως εξακολουθούν να αγνοούνται πέντε άνθρωποι και πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Το δυστύχημα συνέβη στη συνοικία Ραμάτ Χαχαγιάλ του Τελ Αβίβ, κοντά σ' ένα νοσοκομείο και σε κτίρια που στεγάζουν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και εστιατόρια.

Από τις εικόνες που μεταδόθηκαν η σκεπή φαίνεται να έχει καταρρεύσει, προκαλώντας την κατάρρευση των επιπέδων που βρίσκονταν από κάτω. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε πως αρχικά κατέρρευσε τμήμα της τριώροφης δομής, με αποτέλεσμα να πέσει ένας γερανός και να κατεδαφίσει ακόμη μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου του πάρκινγκ, που είχε εν μέρει ολοκληρωθεί.

«Όταν έφτασα, έπεσα πάνω σε πολλούς τραυματίες που είχαν ακόμη τις αισθήσεις τους και είχαν βγει μόνοι τους από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μοσέ Λεβί, ένας εθελοντής της σωστικής οργάνωσης United Hatzalah.

«Η στέγη ενός γκαράζ φαίνεται πως κατέρρευσε. Την ώρα που μέλη της ομάδας πρώτων βοηθειών περιέθαλπαν επιτόπου τους τραυματίες, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχουν αγνοούμενοι και είναι πιθανόν παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε σύμφωνα με την United Hatzalah.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα