Τα νοθευμένα ποτά διέλυσαν τα νεφρά της και την τύφλωσαν;

Οι γιατροί ψάχνουν τι προκάλεσε τα σοβαρά προβλήματα υγείας στην 20χρονη τουρίστρια που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πάτρας μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτι στη Ζάκυνθο

Συνεχίζεται ο εφιάλτης για την πανέμορφη Αγγλίδα Χάνα Πάουελ, η οποία τυφλώθηκε μερικώς και υπέστη νεφρική ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Ζάκυνθο! Οι γιατροί που την παρακολουθούν προσπαθούν να βρουν τι ήταν αυτό που προκάλεσε τόσο μεγάλη ζημιά στον οργανισμό της 20χρονης, καθώς, όπως λένε στην «Espresso», δεν αρκεί μόνο η κατανάλωση ποτού-μπόμπας.

Στο πλευρό της κοπέλας που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έσπευσαν οι γονείς της, οι οποίοι λένε ότι η κόρη της ζει φρικιαστικές στιγμές, αφού κάνει αιμοκάθαρση κάθε μέρα και πλέον μπορεί να διακρίνει μόνο σχήματα! Οπως ανέφερε η μητέρα της Κριστίν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, «μας λένε ότι μπορεί να οφείλεται στη μεθανόλη, αλλά οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Η κόρη μου μπορεί να διακρίνει μόνο σχήματα, ενώ τα νεφρά της είναι κατεστραμμένα».

Η Χάνα Πάουελ παραθέριζε στη Ζάκυνθο με φίλους της, όταν ένα βράδυ πήγε σε ένα πάρτι όπου κατανάλωσε αλκοόλ. Την επομένη του πάρτι η κοπέλα είχε πλήρη δραστηριότητα, έκανε ακόμα και τζετ σκι, και ήταν καλά, ώσπου κοιμήθηκε συνεχόμενα δύο εικοσιτετράωρα. Οταν ξύπνησε, δεν έβλεπε και δεν είχε ούρα! Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και κατόπιν διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, και συγκεκριμένα στην Παθολογική Κλινική, και μεταφέρθηκε στη Νεφρολογική Κλινική για την αντιμετώπιση της νεφρικής ανεπάρκειας που υπέστη πέραν της τύφλωσης.

Μιλώντας στην «Espresso», ο διευθυντής της Νεφρολογικής Κλινικής, καθηγητής Δημήτρης Γούμενος, εξήγησε πως δεν είναι τεκμηριωμένο ακόμα το ότι η 20χρονη υπέστη νεφρική ανεπάρκεια και τύφλωση από κατανάλωση νοθευμένων ποτών: «Ηρθε από το Νοσοκομείο Ζακύνθου με έντονες διαταραχές στην όραση και χωρίς ούρα (νεφρική ανεπάρκεια), συμπτώματα τα οποία δεν προκαλούν οι "μπόμπες". Υπάρχουν σοβαρές ρευματολογικές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν τέτοιου είδους συμπτώματα, όπως η αγγειίτιδα.

Την Πέμπτη της κάναμε βιοψία, την Παρασκευή βγήκαν τα αποτελέσματα, ωστόσο, θα επαναλάβουμε τις εξετάσεις, καθώς δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι της συνέβη. Ενδεχομένως να υποβόσκει ένα κρυφό νόσημα και εξαιτίας του ταξιδιού, του στρες και της κούρασης να εκδηλώθηκε με τα παραπάνω συμπτώματα. Η κατάστασή της είναι σοβαρή και την υποβάλλουμε σε αιμοκαθάρσεις, ενώ από άποψη όρασης βλέπει σκιές». Οι γονείς της θέλουν να τη μεταφέρουν αύριο ή μεθαύριο στην πατρίδα τους και για τον λόγο αυτόν οι γιατροί του Νοσοκομείου Πατρών έχουν ετοιμάσει ιατρικό σημείωμα προς ενημέρωση των συναδέλφων τους στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα