Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης παράνομης φαρμακαποθήκης καθώς και δύο εργαζόμενοι για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νοθεία τροφίμων κατά συναυτουργία και κατασχέθηκαν 316 συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας 8.300 ευρώ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα φάρμακα και συνελήφθηκαν ένας 49χρονος ιδιοκτήτης παράνομης φαρμακαποθήκης και δύο εργαζόμενοι, ηλικίας 58 και 46 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της παράβασης του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, της νοθείας τροφίμων, κατά συναυτουργία και της μη επίδειξης πίνακα προσωπικού.

Είχε προηγηθεί επιχείρηση - έρευνα στην παράνομη φαρμακαποθήκη που εδρεύει σε περιοχή της Αττικής, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με επιθεωρητές από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· (316) συσκευασίες φαρμάκων, ορισμένα εκ των οποίων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, συνολικής αξίας (8.300 €) περίπου,

· (3) συσκευασίες φαρμάκων που εμπίπτουν στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»,

· πρόχειρες σημειώσεις και έγγραφα, από τα οποία προκύπτει το πελατολόγιο και η παράνομη διακίνηση φαρμάκων,

· σφραγίδες φαρμακευτικών εταιρειών,

· επιταγές συνολικής αξίας (15.250 €) και συναλλαγματικές συνολικής αξίας (2.500 €) και

· το χρηματικό ποσό των (2.950 €).

Σημειώνεται ότι η φαρμακαποθήκη λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά - παραστατικά για κατοχή φαρμάκων και χονδρική πώληση, με συνέπεια από την παράνομη διακίνηση να προκύπτει κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων και κατ΄ επέκταση απειλή για τη δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

 

iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα