Πάτρα: Έκοψαν το ρεύμα σε γυναίκα που ζει με μηχάνημα οξυγόνου - Τι λέει η ΔΕΗ

Εφιαλτικές ημέρες και νύχτες περιμένουν πλόεν την κυρία Νίκη Μούζου η οποία θα ζήσει χωρίς ρεύμα έστω και αν χρειάζεται μηχανική υποστήριξη για την αναπνοή της καθώς ζει με οξυγόνο.

Τι θα κάνει τώρα; Κανείς δεν γνωρίζει. Πάντως το μηχάνημα που την συντηρεί δεν μπορεί να δουλέψει. Ζει σε ένα παλιό σπίτι στην συνοικία της Αγίας Αικατερίνης. Στην πιο υποβαθμισμένη συνοικία της πόλης.

Σήμερα το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ συνοδεία ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ έκοψαν το ρεύμα. Η κυρία Νίκη ζει με μια πενιχρή σύνταξη. Συντηρεί τα δύο της εγγόνια, ανήλικα, και ήλθε αντιμέτωπη με έναν υπέρογκο λογαριασμό ρεύματος.Πάνω από 10.000 ευρώ.

Οπως μας είπε δεν μπορούσε να πληρώσει καθώς έπρεπε να επιλέξει από το αν θα μπορέσει να ταϊσει την οικογένειά της ή να έχει ρεύμα. Η γειτονιά ξεσηκώθηκε. Οπως μας είπαν είναι και άλλα χαμόσπιτα χωρίς ρεύμα στη συνοικία.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο γιος της κυρίας Νίκης πήγε στην ΔΕΗ για να διαμαρτυρηθεί. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, συνελήφθη και κρατείται στο 4ο Αστυνομικό τμήμα. Αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

 

Η απάντηση της ΔΕΗ:

Πρώτον: Η ΔΕΗ δεν γνώριζε ότι η ηλικιωμένη κυρία χρησιμοποιούσε οξυγόνο, αφού κανείς δεν το είχε δηλώσει στις υπηρεσίες της.

Δεύτερον: Το ρολόι δεν είναι στο όνομα της ηλικιωμένης, αλλά σε άλλο όνομα.

Τρίτον: Το χρέος δεν είναι 10.000 ευρώ, αλλά 16.000 ευρώ.

Η ΔΕΗ σημειώνει ότι επανασύνδεσε το ρεύμα άμεσα, σε ένδειξη ευαισθησίας, όμως η οφειλή θα πρέπει να εξοφληθεί. Διερωτάται επίσης για πόσα χρόνια δεν είχε πληρωθεί το ρεύμα ώστε να φθάσει η οφειλή στις 16.000 ευρώ.

patrastimes

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα