Αίγινα: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία. Τι θα δείξει η αναπαράσταση

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν μέσα από τις καταθέσεις των διασωθέντων της λάντζας «Αντωνία» που ανατρέπουν τις καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και τους ισχυρισμούς του 77χρονου για τους επιβάτες  του ταχύπλοου Ντουέντε.

Μια από τις επιβάτιδες του ναυαγίου, η οποία βρισκόταν στην θάλασσα,  κατέθεσε στις αρχές: «Πάνω επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών με μια κοπέλα που καθόταν δίπλα του, ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτοί τουλάχιστον ήταν ορατοί από το σημείο που ήμουν».

Δεν είναι όμως η μόνη. Και ο Γιώργος Λαμπρακόπουλος  που  από την πτώση στην θάλασσα του βγήκαν και οι δυο ώμοι,  μέσω του πληρεξουσίου συνηγόρου του προχωρά στην καταγγελία που ανατρέπει όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για τους ηλικιωμένους επιβάτες του ταχύπλοου.

«Πάνω στο ταχύπλοο διέκρινε τις φιγούρες  δυο ανθρώπων, ενός ζευγαριού  οι οποίοι δεν ήταν ηλικιωμένοι και νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντική διαφορά η εικόνα ενός  ζευγαριού ηλικίας 80 ετών και ενός  νεανικού ζευγαριού» λέει ο συνήγορός του, Κόλλιας Τρύφωνας.

Η οικογένεια Κατιφέ που έχασε  την πεντάχρονη Σεβαστή και τον 44χρονο πατέρα της, ζητά να γίνει αναπαράσταση των συνθηκών του ναυαγίου. Κατά κυριολεξία δηλαδή όλο το ταξίδι , το σημείο από το οποίο ξεκίνησε το Ντουέντε με τους επιβαίνοντες, πως αποβιβάστηκαν από το σκάφος, την ταχύτητα που είχε αναπτύξει.


Τι θα δείξει η αναπαράσταση της τραγωδίας
-Το δρομολόγιο του Ντουέντε
-Σημείο εκκίνησης του ταχυπλόου
-Τους επιβάτες
-Τρόπο αποβίβασης
-Ταχύτητα που δηλώθηκε από τον 77χρονο
«Μιλάμε πάντα για ανθρώπους  80 ετών. Εμείς θεωρούμε με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει να αποδειχθεί και η πραγματική σύνθεση  στο σκάφος. Δηλαδή ορισμένα πράγματα δεν αντέχουν στην κοινή λογική, οι άνθρωποι αυτοί 80 ετών  πέρασαν σε φουσκωτά, φυγαδεύτηκαν, έφυγαν μόνοι τους» εξηγεί ο δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ, Σπύρος Βλάσσης.
ΤΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ  «ΚΛΕΙΔΙΑ»  ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αναμένεται να  διαδραματίσουν τρία πρόσωπα που έχουν  κληθεί για πρώτη φορά  στις  δικαστικές αρχές να καταθέσουν για  το περιστατικό.  Ίσως ρίξουν φως με τις καταθέσεις τους  στην   πορεία που ακολούθησε ο 77χρονος μετά  το ναυάγιο.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, το ναυάγιο προκλήθηκε στην περιοχή  μεταξύ Μονής  και Πέρδικας. Ο 77χρονος, αντί να ακολουθήσει  με το φουσκωτό που τον πήρε από το σημείο της τραγωδίας  την πορεία προς το λιμάνι της Αίγινας, που είναι και το λογικό  και να παραδοθεί στο Λιμεναρχείο, κατευθύνθηκε προς  την αντίθετη πλευρά,  με πορεία προς τον  Πειραιά. Κάτι όμως φαίνεται συνέβη,  και κατέβηκε στην περιοχή του Φάρου.

Μόνος του όπως έχει καταθέσει  ή   έχοντας και άλλα πρόσωπα μαζί του, νεαρής ηλικίας σύμφωνα με τις καταθέσεις  των διασωθέντων;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα