Τραγωδία στην Αίγινα: Ήταν στον αυτόματο πιλότο το ταχύπλοο;

Νέα ερωτήματα εγείρονται για την υπόθεση της τραγωδίας στην Αίγινα, που κόστισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων.

Το ανατριχιαστικό ενδεχόμενο να μην ήταν κανείς στο τιμόνι του μοιραίου ταχύπλοου την ώρα που εμβόλισε τη λάντζα, ζητούν να διερευνηθεί οι συγγενείς.

Με μια δήλωση – βόμβα στην εφημερίδα Real News ο δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ, Σπύρος Βλάσσης αναφέρει το ενδεχόμενο, το ταχύπλοο που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, να πήγαινε με “αυτόματο πιλότο”. Γι’ αυτό και η πολιτική αγωγή θα καταθέσει αίτημα στην ανακρίτρια, προκειμένου να γίνει αναπαράσταση της σύγκρουσης.

Ο δικηγόρος δηλώνει «Θέλουμε να ξετυλιχτεί το νήμα από την αρχή. Να δούμε ποιοι ανέβηκαν στο σκάφος, από που και πως επιβιβάστηκε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος με τη δυσκολία που έχει στην κίνηση. Το πλέον κρίσιμο όμως είναι να διερευνηθεί αν βρισκόταν κάποιος στο τιμόνι τη στιγμής της σύγκρουσης ή αν είχαν βάλει απλώς μια ταχύτητα και συζητούσαν. Δεν εξηγείται πως το ταχύπλοο πέρασε πάνω από τη βάρκα. Αν, όπως ισχυρίζεται ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αντέδρασε όταν είδε τη βάρκα κάνοντας “κράτει”, το ταχύπλοο έπρεπε να ακινητοποιηθεί άμεσα».

 

«Ο ηλικιωμένος στεκόταν άπραγος»

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στην κατάθεση του ότι είδε έναν ηλικιωμένο άνδρα στο ταχύπλοο, ο οποίος δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει.

«Στην προσπάθεια μου να σωθώ και ψάχνοντας κάποιο σωσίβιο καθώς δεν υπήρχε κανένα τριγύρω, είδα το ταχύπλοο που μας εμβόλισε σε απόσταση περίπου 20 μέτρων και μια φιγούρα ηλικιωμένου ανδρός πάνω στο σκάφος, να στέκεται άπραγος χωρίς τη διάθεση να βοηθήσει την κατάσταση που είχε προκαλέσει» λέει ο 20χρονος Ι.Σ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα