Μυστήριο με τα αποτυπώματα στο ταχύπλοο της Αίγινας. Βίντεο - μαρτυρία

Ένα ακόμη μυστήριο προσθέτει το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας στην τραγωδία της Αίγινας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του 77χρονου χειριστή του ταχύπλοου σκάφους στο τιμόνι του «Duende», παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.

Δύο ημέρες μετά την τραγωδία ανοιχτά της Πέρδικας στην Αίγινα και ενώ το Duende ήταν εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στο σκάφος και ερεύνησε για δαχτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι και τα χειριστήρια του ταχύπλοου.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», βρέθηκαν πολλά αποτυπώματα αταυτοποίητα, αλλά και τα αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λουκουρέζου και του Χρήστου Μαλτέζου, ο οποίος μετέβη αμέσως μετά το συμβάν στο σημείο για να παραλάβει τους επιβαίνοντες.

Το Λιμεναρχείο της Αίγινας ζήτησε μάλιστα την ταυτοποίηση των στοιχείων μία μέρα μετά το συμβάν για να διαπιστωθεί ποιος οδηγούσε το σκάφος.

«Ένα τμήμα παλαμικού που βρέθηκε στη μεταλλική επιφάνεια του χειριστηρίου μηχανών με το αποτύπωμα της δεξιάς παλάμης του υπό στοιχεία Λουκουρέζος Θρασύβουλος του Παναγιώτης και της Ρόζας-Λίζας, γεννηθείς 1939 στην Αθήνα, κάτοικος Αίγινας, περιοχή Άγιοι Ασώματοι. Ένα τμήμα δακτυλικού που βρέθηκε στην εσωτερική επιφάνεια εμπρόσθιου πλαστικού ανεμοθώρακα μπροστά στην κονσόλα οθόνης τιμονιού με το αποτύπωμα του δεξιού μεσαίου του υπό στοιχεία Μαλτέζος Χρήστος του Χαραλάμπους και της Γεωργίας γεννηθείς το 1971 στο Μοσχάτο Αττικής, κάτοικος Αίγινας στην περιοχή Άγιοι Ασώματοι. Τμήματα αποτυπωμάτων παραμένουν ανόμοια με τα αποτυπώματα των ανωτέρω διαπιστωθέντων», αναφέρει το έγγραφο.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα