Χανιά: Αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος στα Σφακιά

Για μια ακόμα φορά βυθίστηκε στο σκοτάδι από χθες βράδυ η περιοχή του Φραγκοκάστελλου, από τους Κομιτάδες μέχρι τα σύνορα του Ρεθύμνου, με τη βλάβη να μην έχει αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα το πρωί. Στην περιοχή...

έχουν χάσει πια τον λογαριασμό από τις συχνές και εκτεταμμένες διακοπές ρεύματος το τελευταίο χρονικό διάστημα. Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή έμειναν από το βράδυ μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας χωρίς ηλεκτρικό, ενώ το ίδιο πρόβλημα εμφανίστηκε και προχθές Τετάρτη. Το πρόβλημα που δεν λέει να λυθεί έχει οδηγήσει σε απελπισία κατοίκους αλλά κυρίως επιχειρηματίες ειδικά στις περιπτώσεις που έχουν καταστήματα με τρόφιμα ή ευπαθή προϊόντα τα οποία μένουν εκτεθειμένα λόγω μη λειτουργίας των ψυγείων μια και με τις γεννήτριες δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν με ρεύμα τον μεγάλο επαγγελματικό εξοπλισμό. Επιπλέον, σε δύσκολη θέση έχουν έρθει και οι ξενοδόχοι της περιοχής και όσοι διατηρούν καταλύματα, καθώς έχουν ξεμείνει πια από δικαιολογίες στους πελάτες τους οι οποίοι διαπιστώνουν ότι κάθε τρεις και λίγο μένουν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες.

Σύμφωνα με τον Προιστάμενο διαχείρησης δικτύων της ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά κ. Γιώργο Πλοκαμάκη, χθες από νωρίς μέχρι το απόγευμα υπήρχε συνεργείο στα Σφακιά για την πλύση των στύλων, αλλά παρόλα αυτά το βράδυ προκλήθηκε πρόβλημα στο δίκτυο. Πήγε το συνεργείο ξανά για να δώσει ρεύμα, όμως εμφανίστηκε μια λάμψη στον κάμπο και ήταν πολύ επικίνδυνο μέσα στη νύχτα να συνεχίσουν οι τεχνικοί καθώς θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο καλώδιο κάτω. Για τις συνεχείς αυτές και πολύωρες διακοπές, ο κ. Πλοκαμάκης υποστηρίζει ότι φταίει η υγρασία και το αλάτι και χαρακτηρίζει τη φετινή χρονιά από άποψη συνθηκών ως μια από τις χειρότερες.

Πηγή: flashnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα