Αίγινα: Τι λένε για την προφυλάκιση του 77χρονου οι συγγενείς των θυμάτων

Στη φυλακή θα παραμείνει έως τη δίκη του για την ναυτική τραγωδία στα ανοιχτά της Αίγινας, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ο 77χρονος κατηγορούμενος ως χειριστής του ταχυπλόου που εμβόλισε την τουριστική λάτζα.

Από την περασμένη Παρασκευή ο κατηγορούμενος για τον θάνατο τεσσάρων από τους επιβάτες του μοιραίου τουριστικού μεταφορικού σκάφους, μετά την πολύωρη απολογία του, είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκισή του ή όχι.

Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει για την μεταχείριση του 77χρονου μέχρι τη δίκη του.

Με ψήφους 2 υπέρ και μια κατά τα μέλη του συμβουλίου αποφάσισαν την προφυλάκισή του κατηγορούμενου, καθώς ο 77χρονος κρίθηκε ύποπτος φυγής καθώς προέβη σε προπαρασκευαστικές πράξεις για τη διαφυγή του δεν ειδοποίησε το Λιμενικό και παρουσιάστηκε 2,5 ώρες μετά το δυστύχημα, όταν ο κλοιός πλέον στένευε γύρω του.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από αστυνομικούς στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά, όπου άκουσε την απόφαση και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι διασωθέντες από το ναυάγιο και οι συγγενείς των θυμάτων υποδέχθηκαν με ανακούφιση την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών και ζητούν να λάμψει όλη η αλήθεια.

Ικανοποίηση υπάρχει και στην πλευρά των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής για την προφυλάκιση του 77χρονου.

Παρέμβαση του υπουργείου Μεταφορών

Στο μεταξύ, το υπουργείο Μεταφορών παρενέβη και επανεξετάζει όλα τα διπλώματα οδήγησης που ελέγχθηκαν από τον ίδιο γιατρό που ανανέωσε την άδεια του 77χρονου.

Παράλληλα και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), θα συζητήσει την υπόθεση του γιατρού ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι χορηγεί ιατρικά πιστοποιητικά για την ανανέωση αδειών οδήγησης χωρίς την προηγούμενη κλινική εξέταση του «υποψηφίου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, θα εισάγει το θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ με εισήγηση τον αυτεπάγγελτο σχηματισμό πειθαρχικού φακέλου και την κλήση του γιατρού για εξηγήσεις.

 

Στο μεταξύ η Περιφέρεια Αττικής, κατήγγειλε τη σύμβαση με τον γιατρό, έπειτα από τα δημοσιεύματα, αναφορικά με διαδικασίες ιατρικής εξέτασης οδηγών «εξ αποστάσεως», καθώς και την αμφισβητούμενη ικανότητα να κατέχει άδεια οδήγησης ο χειριστής του ταχύπλοου, ο οποίος ενεπλάκη στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα