Μαίνεται μεγάλη φωτιά στη Χίο.Έξι τραυματίες, μια γυναίκα σοβαρά

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα μεσάνυχτα στο νησί της Χίου στην περιοχή της Σιδηρούντας. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και το γεγονός ότι η πυρκαγιά ξέσπασε νύχτα, έκανε το έργο της κατάσβεσης εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.

Έξι τραυματίες στο νοσοκομείο με εγκαύματα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, «έχουμε έξι τραυματίες στο νοσοκομείο οι οποίοι έχουν εγκαύματα, από ελαφριά, μέχρι πάρα πολύ σοβαρά».

«Η φωτιά, πέρασε κυριολεκτικά μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Ήταν απίστευτη η κατάσταση που ζήσαμε από τα μεσάνυχτα μέχρι και αυτή την ώρα. Οι άνεμοι πνέουν με μεγάλες ταχύτητες και ένταση πάνω από οκτώ μποφόρ», πρόσθεσε, ενώ για τους τραυματίες συμπλήρωσε:

«Πιθανώς, οι συμπολίτες μας που τραυματίστηκαν, βγήκαν έξω και προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το χωριό. Τελικά αυτό ήταν το τραγικό λάθος».

Σύμφωνα με την διοικητή του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Βουτιέρου, στο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί δύο άτομα. Μία 64χρονη γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη με 70% εγκαύματα στο σώμα της. Όπως είπε, γίνονται ενέργειες για να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το Μετόχι. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο, 28 εθελοντές ενώ συνδράμουν 9 βυτιοφόρα του Δήμου και 5 ιδιωτικά. Παράλληλα, επιχειρούν 5 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

«Θα τολμήσω να πω ότι αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο. Η ατμόσφαιρά στο νησί είναι αποπνικτική, ωστόσο, είναι περίεργες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Ξέσπασε στις 12 παρά το βράδυ και με ανέμους 8-9 μποφόρ», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Παράλληλα, στον ΣΚΑΪ μίλησε και ο δήμαρχος της Χίου, Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι «τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Η πυρκαγιά καίει από τις 12 παρά το βράδυ, στο βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. Σχεδόν πέρασε μέσα από το χωριό Σιδηρούντα. Είναι μια πολύ δύσκολη φωτιά γιατί επεκτείνεται σε δύσκολα σημεία και έχει πάρα πολύ αέρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει θέμα με κατοικίες».

Πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος..Όπως τόνισε, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος, για τις κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 21 οχήματα, και πεζοπόρο τμήμα 20 ατόμων.

Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Μενίδι

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε από τις 03:00 τα ξημερώματα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Μενίδι και απείλησε σπίτια.

Η φωτιά έκαιγε πολύ κοντά σε σπίτια, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 58 πυροσβέστες 29 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα