Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με θύματα ηλικιωμένους σε Χανιά και Ηράκλειο

Εξαρθρώθηκε, χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα, όπως η υπόθεση που παρουσίασε χθες το Flashnews.gr, με υποψήφια θύματα γονείς στα Χανιά.

Ύστερα από την μεθοδική έρευνα της Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, εξιχνιάστηκαν δύο υποθέσεις απάτης και οχτώ περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε Χανιά και Ηράκλειο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr τα υποψήφια θύματα που είχαν προσεγγίσει επιτήδειοι ήταν δεκάδες ωστόσο οι καταγγελίες δεν έφτασαν ποτέ στις αστυνομικές αρχές.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη, χθες 50χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας ως μέλος της εγκληματικής ομάδας και αναζητούνται ακόμη δύο άτομα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και του Ηρακλείου και είτε η 50χρονη είτε τα άλλα δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (γιος ή κόρη) το οποίο υποτιθέμενα βρισκόταν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την αστυνομία συνεπεία τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει, δημιουργούσε έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα και στην συνέχεια έτερος άγνωστος δράστης, προσποιούμενος αστυνομικό, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή χρυσαφικά-κοσμήματα από τους παθόντες, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Στη συνέχεια η 50χρονη μετέβαινε σε προκαθορισμένο σημείο προκειμένου να παραλάβει το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό ή τα κοσμήματα από τους παθόντες.

Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν, συνολικά με δέκα ηλικιωμένα άτομα και κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ, από δύο γυναίκες, ηλικίας 82 και 67 ετών σε Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη η 50χρονη αλλοδαπή κατά το χρόνο που παραλάμβανε χρήματα από 50χρονη με τη οποία είχαν προβεί νωρίτερα σε τηλεφωνική επικοινωνία. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα και πλήθος κοσμημάτων, ενώ τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ανέρχονται στο ύψος των 300.000 ευρώ.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

flashnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα