Τρίκαλα: Eίχαν στήσει παγίδα σε ανυποψίαστους πολίτες

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Βουλγάρων που είχαν στήσει παγίδα σε ανυποψίαστους πολίτες στα Τρίκαλα.

Εναν μήνα μετά τη σύλληψη του ζευγαριού με... μάστερ στην απάτη, αφού «χτυπούσε» σχεδόν μία φορά την ημέρα (!), η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων.

Πρόκειται για τον Ventsislav Rachev του Violinov και της Maria, που γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1983 στη Βουλγαρία, και την Petya Mihaylova του Nikolova και της Cristina, που γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1974 στη Βουλγαρία, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 28 Ιουλίου στα Τρίκαλα για απάτη σε βάρος ζευγαριού 57 και 51 ετών. Το ζεύγος απατεώνων, με ακόμα έναν ομοεθνή συνεργό τους, που είχε ρόλο καθοδηγητή και ο οποίος διαμένει στη Ρουμανία και αναζητείται, είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση. Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες και ζητούσαν χρήματα δήθεν για να απαλλάξουν συγγενικό τους πρόσωπο από την υποτιθέμενη εμπλοκή του τροχαίου.

Χιλιάδες ευρώ

Από τις αρχές Ιουνίου έως και τις 27 Ιουλίου 2016 κατάφεραν να εξαπατήσουν έξι πολίτες, ενώ το ίδιο διάστημα έκαναν και 35 απόπειρες απάτης. Από την εγκληματική δράση τους κέρδισαν περισσότερα από 20.000 ευρώ. Λίγες ώρες προτού συλληφθεί το ζευγάρι, ο 33χρονος συλληφθείς είχε τηλεφωνήσει σε μια 51χρονη Τρικαλινή λέγοντάς της ότι το παιδί της ευθυνόταν για θανατηφόρο τροχαίο ζητώντας την καταβολή 5.000 ευρώ για να μην το κυνηγήσουν νομικά. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η 42χρονη συνεργός του προσποιούνταν την κόρη της 51χρονης η οποία δήθεν ζητούσε τη βοήθεια της μητέρας της. Ωστόσο, ο 57χρονος, αντιλαμβανόμενος ότι οι δράστες προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τη σύζυγό του, ενημέρωσε τους αστυνομικούς και σε προκαθορισμένο ραντεβού συνελήφθη το ζευγάρι των Βουλγάρων.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα