Αίγινα: Σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση ή όχι του 77χρονου χειριστή

Σήμερα αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά το αν θα προφυλακιστεί ή θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό, ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος, χειριστής του μοιραίου ταχύπλοου της τραγωδίας στην Αίγινα.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου είναι επιβεβλημένη κατά το νόμο, μετά την διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, που είχε ως αποτέλεσμα να αφεθεί ο κατηγορούμενος ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση της ναυτικής τραγωδίας μεταξύ της Πέρδικας και της νήσου Μονής στην Αίγινα, που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις ανθρώπους θα απασχολήσει και την Βουλή, δεδομένου ότι 33 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με ερώτησή τους, ζητούν από τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα να απαντήσει για τις «τρεις ώρες ακατανόητης απουσίας» του Λιμενικού σε ό, τι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη και τη διασφάλιση των καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων.

Ζητούν, επίσης, απαντήσεις για τους όρους κάτω από τους οποίους ανανεώθηκε το δίπλωμα του 77χρονου ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα