Βάσεις 2016: Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ αναλύσεις

Μια χρονιά τελειώνει και αρχίζει η επόμενη για τους υποψήφιους, τις οικογένειές τους.  Διαβάστε αναλυτικά στο madata.gr όλα όσα αφορούν τις Βάσεις 2016 και του φοιτητές και σπουδαστές που για 9η χρονιά ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα με πλούσια αφιερώματα για τις πανελλαδικές εξετάσεις, τα θέματα, τις βάσεις και πολλά άλλα.

Στις 11.00 ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγείς σε ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της Ελλάδας, αμέσως μετά τη συνέντευξη του αρμόδιου υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση θα μπορείτε να βλέπετε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής μόλις ανακοινωθούν.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων, να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους

Στην διεύθυνση  http://results.it.minedu.gov.gr θα δείτε σε πιο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχετε περάσει αφού κάνετε τα πληκτρολογήσετε τα παρακάτω:

• Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

• Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

- Μόνο δύο Ιατρικές Σχολές της χώρας, εκείνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν πάνω από τις 19.000 μόρια, ενώ την ίδια στιγμή οι υποψήφιοι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί που θα μπουν εφέτος στις αντίστοιχες σχολές θα είναι υποψήφιοι του... 9 (λίγο πάνω ή λίγο κάτω από τα 9.000 μόρια!)

- Μικρή άνοδος των βάσεων θα υπάρξει μόνο στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές της χώρας.

- Στην πλειονότητα των Σχολών των Ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας θα υπάρξει πτώση των βάσεων.

- Κατακόρυφη θα είναι από την άλλη πλευρά, η πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, μικρότερη στα αστικά κέντρα και μεγάλη στα τμήματα της περιφέρειας.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η αριστεία δεν ήταν το ζητούμενο στην εφετινή εξεταστική, ενώ χαμηλά ήταν και τα ποσοστά των υποψηφίων με βαθμολογίες άνω των 19.000 μορίων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές του 3ου επιστημονικού πεδίου, μόλις 462 άτομα θα είναι εφέτος πάνω από τις 19.000 μόρια και το στοιχείο αυτό φανερώνει ότι μόνο οι Ιατρικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα περάσουν τις 19.000 στις βάσεις εισαγωγής τους. Οι υπόλοιπες Ιατρικές Σχολές θα κινηθούν λίγο πάνω από τις 18.600 μόρια.

Αντίστοιχα στις Νομικές σχολές αναμένεται μικρή αλλά σαφής πτώση των βάσεων. Τέλος, καμία σχολή του δεύτερου επιστημονικού πεδίου (Πολυτεχνικές, Φυσικομαθηματικές) δεν αναμένεται να ανέβει εφέτος πάνω από τις 18.500 μόρια, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι όλες οι υψηλού ενδιαφέροντος οικονομικές σχολές δεν θα υπερβούν τις 17.500 μόρια.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα