Αίγινα: Ναι, ήμουν κι εγώ στο σκάφος. Φταίνε και οι δύο

Ναι, ήμουν κι εγώ στο σκάφος. Το έζησα, δυστυχώς», αφηγείται η 65χρονη Θεοδότη Κρακάση που επέβαινε στο μοιραίο ταχύπλοο που εμβόλισε τουριστικό καΐκι στην Αίγινα προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Στις πρώτες της δηλώσεις, στην εφημερίδα Freddo, η 65χρονη περιγράφει πώς έζησε τη στιγμή της τραγωδίας, ορκίζεται πως ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος χειριζόταν το ταχύπλοο και επιρρίπτει ευθύνες για το δυστύχημα και σε εκείνον και στον καπετάνιο του τουριστικού σκάφους.

«Φταίνε και οι δύο. Και ο άλλος. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εκείνη τη στιγμή, το σοκ που είχαμε πάθει ήταν μεγάλο», τονίζει, «θα μπορούσαμε κι εμείς να είχαμε καεί, να είχαμε πεθάνει, αυτό δεν το σκέφτεται κανείς; Θεωρείτε ότι το ήθελε ο άνθρωπος αυτός; Που έπαιρνε βόλτα και τα παιδιά και τα εγγόνια του και τα δικά μου εγγόνια; Τον γνωρίζω 25 χρόνια, ήμασταν φίλοι. Ναι, αυτός οδηγούσε, εγώ δεν οδηγώ ούτε αυτοκίνητο. Δεν φύγαμε όμως. Έχασα τις αισθήσεις μου, δεν θυμάμαι μετά τίποτα άλλο», περιγράφει.

Η γυναίκα σε κατάσταση σοκ και με μικροτραύματα παραμένει στο νοσοκομείο και λέει: «Είναι φρικτό όλο αυτό που έγινε. Θα μπορούσαμε να είμαστε κι εμείς νεκροί. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ κι εγώ και όλοι μας να ηρεμήσουμε, είναι τρομερά δύσκολο κάτι τέτοιο. Δεν είμαι έτοιμη ακόμα να μιλήσω με λεπτομέρειες αλλά όλα αυτά που γράφονται εδώ και μέρες είναι πραγματικά αισχρά. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ήταν ένα ατύχημα. Ναι, ήμουν κι εγώ στο σκάφος, το έζησα δυστυχώς. Όλα θα φανούν τις επόμενες ημέρες. Οι Αρχές έκαναν όλα όσα έπρεπε. Έχουν πάρει και δείγμα DNA. Θα φανεί και ποιος οδηγούσε και τα πάντα. Ήταν μια κακή στιγμή»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα