Είπαν ψέματα για την απαγωγή, για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους!

Τα ανήλικα αδελφάκια, που υποστήριξαν ότι μια «γιαγιά» στη Γλυφάδα προσπάθησε να τα αρπάξει, παραδέχθηκαν στους αστυνομικούς ότι ήταν φάρσα

Το... ψεματάκι δύο ανήλικων αδελφών έθεσε σε συναγερμό την Αστυνομία, άνδρες της οποίας «όργωναν» την περιοχή της Γλυφάδας, αναζητώντας το «λευκό βαν» και τη «γιαγιά» που αποπειράθηκε, όπως τα παιδιά είπαν, να τα αρπάξει! Ούτε αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια ούτε ηλικιωμένη υπήρξε ποτέ, αφού -όπως προέκυψε- όλα ήταν σενάριο παιδικής φαντασίας!

Ο 13χρονος και ο 9χρονος αδελφός του εξετάστηκαν από παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τελικά παραδέχθηκαν ότι όσα είχαν ισχυριστεί για τη «γιαγιά» δεν ίσχυαν, αλλά τα είπαν για να κερδίσουν την προσοχή των γονιών τους! Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα είχε πει προσφάτως στα δύο αγόρια να προσέχουν, επειδή κυκλοφορεί ένα βαν στην περιοχή και οι επιβάτες αρπάζουν παιδιά!

Πάντως, από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί εξέταζαν με επιφύλαξη την καταγγελία του 13χρονου ότι το μεσημέρι της Κυριακής μια ηλικιωμένη προσπάθησε να παρασύρει τον ίδιο και τον μικρότερο αδερφό του από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα.

Καμία ύποπτη κίνηση

Ο ανήλικος είπε ότι πήγαιναν στο σπίτι ενός φίλου τους για να παίξουν. Η Αμεση Δράση έλαβε κλήση για το περιστατικό στις 15.00 της Κυριακής, ωστόσο δεν εντόπισαν καμία ύποπτη κίνηση οχήματος ή πεζού. Τα πιτσιρίκια οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, ώστε να περιγράψουν σε αστυνομικούς την περιπέτειά τους. Οι ψυχολόγοι κατάλαβαν ότι η ιστορία των παιδιών είχε «κενά» και τελικά τα δύο αδελφάκια παραδέχτηκαν το ψέμα τους. Με μια λιτή ανακοίνωση, η Αστυνομία έκλεισε χθες την υπόθεση: «Στο πλαίσιο εξέτασης καταγγελίας σχετικά με απόπειρα αρπαγής ανηλίκων σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής δεν προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν τέτοιο αδίκημα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα