Μαρτυρία για γυναίκα-μυστήριο στην τραγωδία της Αίγινας

Σκοτεινά κενά και ερωτήματα που ακόμα ψάχνουν απαντήσεις, υποψίες για συγκάλυψη και μία μαρτυρία-φωτιά για μυστηριώδη γυναίκα επιβάτη στο σκάφος-πύραυλο, που "θέρισε" ζωές ανοιχτά της Αίγινας, δίνουν διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ μία εβδομάδα μετά την τραγωδία.

Χθες οι δικηγόροι Αλέξης Κούγιας και Σπύρος Βλάσσης, οι οποίοι εκπροσωπούν την οικογένεια Κατιφέ που έχασε την πεντάχρονη και τον 44χρονο πατέρα της, καθώς και αυτή του 58χρονου καπετάνιου της τουριστικής λάντζας Στέλιου Τρίμη, με αίτημα προς την ανακρίτρια και την εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση ζήτησαν να ασκηθούν νέες διώξεις για κακουργήματα (έκθεση σε κίνδυνο ζωής και υπόθαλψη εγκληματία) σε βάρος των επιβατών του ταχύπλοου "Ντουέντε", αλλά και όσων βοήθησαν τον 77χρονο κατηγορούμενο Θρασύβουλο Λυκουρέζο και τους φίλους του να διαφύγουν.

"Όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο θα έπρεπε να σπεύσουν σε βοήθεια βλέποντας ανθρώπους στη θάλασσα. Το ίδιο ισχύει και για όσους ρυμούλκησαν το πλοίο και συνέδραμαν τη διαφυγή με δύο διαφορετικά φουσκωτά. Υπάρχει ένα βοηθητικό σκάφος (Tender), το οποίο φέρεται ότι ανήκει σε γυναίκα, μάλλον από την Ουρουγουάη, και χρησιμοποιήθηκε και αυτό στη διαφυγή" είπε στην "Espresso" ο κ. Βλάσσης.

Στο θρίλερ της Αίγινας προστέθηκε και μια κατάθεση-φωτιά, που αφορά την ύπαρξη νεαρής στο σκάφος-πύραυλο! Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, η άγνωστη γυναίκα φέρεται ότι επέβαινε στο "Ντουέντε" και φυγαδεύτηκε μετά την σύγκρουση των σκαφών με τους υπόλοιπους επιβαίνοντες. "Αυτό είναι το πράγματι στοιχείο της δικογραφίας. Κατάθεση, όχι φήμες ή απλή μαρτυρία. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που ζητήσαμε θα ρίξει φως σε ζητήματα όπως αυτό" τόνισε ο κ. Βλάσσης.

Σημειώνεται ότι στην προανακριτική κατάθεση του ο 77χρονος είχε πει ότι στο σκάφος τη στιγμή του εμβολισμού ήταν μόνο αυτός και οι άλλοι τρεις φίλοι του, τους οποίους κατονόμασε, ενώ εκείνοι είπαν ότι οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

 


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα