Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα

Οι συνήγοροι της πλευράς των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα ζητούν να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις και καταγγέλλουν παραλείψεις στην έρευνα και πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κατιφέ, Αλέξης Κούγιας από τα δικαστήρια του Πειραιά ζήτησε συμπληρωματικές διώξεις, ενώ την ίδια ώρα η πολιτική αγωγή της οικογένειας του θανόντος κυβερνήτη του μοιραίου σκάφους Στέλιου Τρίμη διατύπωσε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με τον κατηγορούμενο χειριστή του ταχυπλόου που εμβόλισε το τουριστικό σκάφος, τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο και τους χειρισμούς του λιμενικού.

Στα δικαστήρια του Πειραιά βρέθηκε τη Δευτέρα  ο συνήγορος της οικογένειας Κατιφέ, Αλέξης Κούγιας και δήλωσε ότι «ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις, για τα αδικήματα της εκθέσεως σε κίνδυνο ζωής, για αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, για αυτούς που βοήθησαν τον δράστη και αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος για να διαφύγουν. Αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τους επιβάτες, αυτούς που πήραν με το φουσκωτό τον δράστη και για τον κάτοικο Αίγινας, ο οποίος σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο απομάκρυνε το ζημιωμένο σκάφος από την περιοχή».

Ο κ. Κούγιας  έχει αναλάβει την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Κατιφέ, η οποία στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας έχασε την 5χρονη Σεβαστή Κατιφέ και τον 44χρονο πατέρα του κοριτσιού, Θεοδόσιο Κατιφέ και τους τραυματίες Αλεξάνδρα Αρκουζή, Αναστάσιο Αναστασίου, Ιωάννη Αναστασίου και Αναστασία Αναστασίου.

Τέλος, ζητήθηκε να ληφθούν αποτυπώματα από το ταχύπλοο, τα οποία, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, δεν έχουν ληφθεί μέχρι τώρα καθώς και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τέσσερα ερωτήματα διατυπώνουν οι συγγενείς του Στέλιου Τρίμη

Τόσο ο κ. Κούγιας, όσο και οι αδελφοί του καπετάνιου με επιστολή τους προς την ανακρίτρια Πειραιά διερωτώνται γιατί δεν ελήφθη DNΑ από το μοιραίο ταχύπλοο, γιατί δεν ελήφθησαν άμεσα καταθέσεις από όλους τους εμπλεκομένους, αλλά και για ποιο λόγο δεν έγινε άρση απορρήτου όλων των φερόμενων ως επιβαινόντων στο ταχύπλοο.

Παράλληλα, διερωτώνται γιατί καθυστέρησε η άφιξη του Λιμεναρχείου Αίγινας στον τόπο του ναυαγίου.

Ακολουθεί το κείμενο της Ανακοίνωσης για λογαριασμό των τριών αδελφών του καπετάνιου της λάντζας «Αντωνία» Στέλιου Τρίμη στο ναυάγιο της Αίγινας:

«Τα τρία αδέλφια του πνιγέντος καπετάνιου της λάντζας «Αντωνία» Στέλιου Τρίμη, στο ναυάγιο της Αίγινας την 16.8.2016, προέβημεν σήμερα σε δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ενώπιον της Ε’ Τακτικής Ανακρίτριας Πειραιά, δια της συνηγόρου μας Τατιάνας Τσιρακοπούλου. Μέσα στην αβάσταχτη οδύνη μας για την απώλεια του αδελφού μας, αλλά και στη θλίψη μας για τα υπόλοιπα θύματα του ναυαγίου, εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στη Δικαιοσύνη, ότι με το έργο της θα διαλευκανθεί σε βάθος αυτό το τραγικό ναυάγιο, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και θα αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαιτίους, λαμβάνοντας ταυτόχρονα πειστικές απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματά μας:

1. Ήταν σε θέση ο φερόμενος χειριστής του ταχυπλόου, τόσο από άποψη υγείας όσο και φυσικής κατάστασης να αναλάβει μόνος του τη διακυβέρνηση ενός δεκάμετρου ταχυπλόου; Ήταν μόνος ή είχε τη συνδρομή άλλου χειριστή;

2. Πώς και γιατί εξαφανίστηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεπιβαίνοντες στο ταχύπλοο, αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών; Γιατί εγκατέλειψαν τους ναυαγούς αβοήθητους; Γιατί παρέλειψαν να στέρξουν σε βοήθεια και να λυτρώσουν από κίνδυνο ζωής τους ναυαγούς που τελικώς πνίγηκαν; Πού, πώς και πότε εμφανίστηκαν οι φερόμενοι ως συνεπιβαίνοντες στο ταχύπλοο DUENDE;

3. Γιατί καθυστέρησε η άφιξη του Λιμεναρχείου Αίγινας στον τόπο του ναυαγίου; Ποιες οι ενέργειές του από την ειδοποίησή του, περί ναυαγίου ανοικτά της Πέρδικας και έπειτα;

4. Εάν, πώς, πότε και ποιοι από τους φερόμενους συνεπιβαίνοντες στο μοιραίο ταχύπλοο, εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο Αίγινας;

Θεωρούμε αναγκαία και προτιθέμεθα να υποβάλλουμε σχετικό αίτημα στην κα Ανακρίτρια, περί άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών όλων των φερόμενων ως επιβαινόντων στο ταχύπλοο DUENDE την ημέρα του ναυαγίου, όλων των εμπλεκομένων προσώπων που συνέβαλαν τόσο στην απομάκρυνση του φερομένου χειριστή και των φερομένων συνεπιβαινόντων του στο ταχύπλοο όσο και στην απομάκρυνση του ίδιου του ταχυπλόου από τον τόπο του ναυαγίου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και το τοπικό στίγμα εκάστου εξ αυτών από την στιγμή του ναυαγίου και έπειτα, θεωρώντας βέβαιη την τέλεση και άλλων αδικημάτων που δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Η, εκ μέρους μας, δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής αποσκοπεί στην υποβοήθηση του ανακριτικού έργου, με στόχο την αποκάλυψη της αλήθειας με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Μαρτυρία για γυναίκα-μυστήριο στην τραγωδία της Αίγινας

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα