Αίγινα: Απαντήσεις και άρση απορρήτου ζητούν τα αδέλφια του καπετάνιου

Την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών όλων των φερόμενων ως επιβαινόντων στο μοιραίο ταχύπλοο που εμβόλισε την λάντζα την ημέρα του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος στην Αίγινα με τέσσερις νεκρούς, αλλά και όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ζητούν οι τρεις αδελφοί του πνιγέντος καπετάνιου της λάντζας με επιστολή τους προς την ανακρίτρια Πειραιά.

Μάλιστα, τα τρία αδέρφια, μέσω επιστολής της πληρεξούσιας δικηγόρου τους Τατιάνας Τσιρακοπούλου, διατυπώνουν, τέσσερα ερωτήματα, ζητώντας πειστικές απαντήσεις, όπως επισημαίνουν.

Οι συγγενείς του νεκρού καπετάνιου φαίνεται πως αμφισβητούν ότι ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος ήταν ο χειριστής, ή τουλάχιστον ο μόνος χειριστής του ταχύπλοου.

Ερωτούν, ακόμα, "πώς και γιατί εξαφανίστηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεπιβαίνοντες στο ταχύπλοο, αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο σκαφών; Γιατί εγκατέλειψαν τους ναυαγούς αβοήθητους; Γιατί παρέλειψαν να στέρξουν σε βοήθεια και να λυτρώσουν από κίνδυνο ζωής τους ναυαγούς που τελικώς πνίγηκαν; Πού, πώς και πότε εμφανίστηκαν οι φερόμενοι ως συνεπιβαίνοντες στο ταχύπλοο DUENDE;"

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, διερωτώνται γιατί καθυστέρησε η άφιξη του Λιμεναρχείου Αίγινας στον τόπο του ναυαγίου και εάν, πώς, πότε και ποιοι από τους φερόμενους συνεπιβαίνοντες στο μοιραίο ταχύπλοο, εμφανίστηκαν στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

Συμπληρωματικές διώξεις ζητά ο Αλέξης Κούγιας

Στα δικαστήρια Πειραιά βρέθηκαν σήμερα ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και ο συνάδελφός του Σπύρος Βλάσης προκειμένου να πάρουν αντίγραφα της δικογραφίας για το τραγικό δυστύχημα στην Αίγινα. Οι δύο δικηγόροι έχουν αναλάβει τόσο την οικογένεια Κατιφέ που έχασε πατέρα και κόρη, όσο και άλλα θύματα του τραγικού δυστυχήματος. ‘Οπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του ο κ. Κούγιας τα ερωτήματα είναι πολλά. Οι δικηγόροι μάλιστα άφησαν αιχμές για κάλυψη και συγκάλυψη των γεγονότων.

Ο κ. Κούγιας είπε ότι ζήτησαν να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής για πολλούς από τους πρωταγωνιστές της τραγικής υπόθεσης και έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις των αρχών.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Βλάσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Είναι πρωτοφανές. Αν διαβάσετε την προανακριτική του, είναι έτοιμη σα να είναι γραμμένη. Πρωτοφανής διαφυγή με κάλυψη και συγκάλυψη.»

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα