Κούγιας για το ατύχημα στην Αίγινα: Δεν έγιναν τα αυτονόητα

Στα δικαστήρια του Πειραιά, βρέθηκαν σήμερα οι συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος της Αίγινας, συνοδευόμενοι από τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπισή τους.

Ο γνωστός ποινικολόγος παρέλαβε σήμερα τη δικογραφία και προχώρησε σε συμπληρωματικές διώξεις, όπως ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο κ.Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Κατιφέ, η οποία στο τραγικό δυστύχημα της Αίγινας έχασε την 5χρονη Σεβαστή Κατιφέ και τον 44χρονο πατέρα του κοριτσιού, Θεοδόσιο Κατιφέ. Ακόμη θα υπερασπιστεί και τους τραυματίες Αλεξάνδρα Αρκουζή, Αναστάσιο Αναστασίου, Ιωάννη Αναστασίου και Αναστασία Αναστασίου.

«Κάναμε μια παράσταση πολιτικής αγωγής, έχουμε όμως μια διαφοροποίηση. Ζητήσαμε να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για τα αδικήματα εκθέσεως ζωής σε κίνδυνο, γι’ αυτούς που επέβαιναν στο σκάφος και δεν βοήθησαν τα θύματα, γι’ αυτούς που βοήθησαν τον 77χρονο κατηγορούμενο και τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να διαφύγουν, καθώς και για τον κάτοικο Αίγινας, ο οποίος σε συνεργασία με το λιμεναρχείο Αίγινας, απομάκρυνε το σκάφος από την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια.

Τέλος, ζητήθηκε να ληφθούν αποτυπώματα από το ταχύπλοο, τα οποία, σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, δεν έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Ο κ. Κούγιας άφησε και αιχμές εναντίον των αρχών λέγοντας ότι:

«Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όσων επέβαιναν στο σκάφος. Επίσης δεν εκλήθησαν να καταθέσουν όλοι όσοι επέβαιναν στο σκάφος. Το λιμεναρχείο της Αίγινας δεν έκανε αυτονόητα πράγματα. Ζητήσαμε αντίγραφα της δικογραφίας και αμέσως μετά με τον συνάδελφό μου που είχε αναλάβει από την αρχή την υπόθεση θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ασκήσουμε αυτοτελείς μηνύσεις. Περιμένουμε την γνωμοδότηση του συμβουλίου πλημελιοδικών Πειραιά. Ήδη υπάρχει στο συμβούλιο η πρόταση της εισαγγελέως να κρατηθεί προσωρινά ο φερόμενος ως δράστης».

Ο κ. Κούγιας επεσήμανε και άλλες παραλείψεις: «Οι μέχρι τώρα επιβεβλημένες αλλά μη διενεργηθείσες πράξεις με προβληματίζουν. Είναι πρωτοφανές. Την ανάκριση την έκανε το λιμεναρχείο και όχι η ανακριτής. Για το θέμα της εγκατάλειψης είπε: «Όλοι οι θάνοντες έχουν πνιγεί. Δεν έχουμε κανέναν θάνοντα από χτύπημα. Αν γύριζε πίσω ο φερόμενος ως δράστης μπορεί να μην είχαμε θύματα. Αυτοί που τον πήραν με τα φουσκωτά δεν έπρεπε να πανε πρώτα στον τόπο του ναυαγίου; Και πως απέπλευσε; Πήρε άδεια από το λιμεναρχείο; Δεν είχε γίνει τίποτα για την άρση του απορρήτου. Έπρεπε να τους καλέσει όλους να τους κατάσχει τα τηλέφωνα και να κάνει άρση. Είναι κακούργημα. Δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν πάρει αποτυπώματα. Αν το έχει πλύνει κάποιος δεν θα βρούμε αποτυπώματα. Εμείς διαπιστώσαμε προκλητικές παραλείψεις στην προανάκριση. Αν δεν πάρεις τα αποτυπώματα από ένα σκάφος για να δεις ποιος το οδηγεί αν πάρεις αποτυπώματα μπορείς να διαπιστώσεις ποιος δεν ήταν στο σκάφος. Μια εβδομάδα μετά δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα