Σε ύφεση η φωτιά στον Ταΰγετο. Από αέρος η μάχη με τις φλόγες

Σε ύφεση βρίσκεται από περίπου τις 11:00 η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από την νύχτα στα Πηγάδια Μεσσηνίας, στον Ταΰγετο.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 23:00 της Κυριακής και κάνει στάχτη δασικές εκτάσεις στην περιοχή απο τα Πηγάδια προς το Ρίντομο, δίχως να απειλεί χωριά του Ταΰγετου.

Η πυρκαγιά μαίνεται σε ιδιαίτερα δύσβατο σημείο του βουνού, στο οποίο δεν είναι εύκολη η προσέγγιση επίγειων δυνάμεων, γι΄  αυτό και η μάχη για την κατάσβεση της δίνεται κυρίως από αέρος.

Στα πύρινα μέτωπα επιχειρούσαν όλη την νύχτα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι οποίες ενισχύθηκαν από το πρωί και πλέον επί τόπου βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 3 υδροφόρα ΟΤΑ της περιοχής και 42 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Με το πρώτο φως της ημέρας στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος και τα εναέρια μέσα, που λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, είναι τα πλέον αποδοτικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Το μεσημέρι στην περιοχή έκαναν ρίψεις 2 καναντέρ, 3 αεροπλάνα τύπου PZL και ένα ελικόπτερο.

Το έργο της Πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Χαράλαμπος Χιώνης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα