Guardian: Στόχος της μαφίας οι πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα

Έρμαια στα χέρια Ελλήνων και Αλβανών μαφιόζων είναι οι πρόσφυγες στα κέντρα κράτησης μεταναστών, υποστηρίζει η εφημερίδα Guardian.

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες αποτελούν τα «ιδανικά θύματα για πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών και δουλεμπόριο» επισημαίνει η εφημερίδα .

Οι πληροφορίες για τις «ανησυχητικά επικίνδυνες καταστάσεις σε πολλές από τις εγκαταστάσεις για τους πρόσφυγες» φτάνουν σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία τεσσάρων νέων κέντρων φιλοξενίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού.

«Αν δεν γίνει τίποτα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των προσφύγων προβλέπω μεγάλη καταστροφή» προειδοποιεί εθελοντής αμερικανικής καταγωγής που εργάζεται στο καμπ “Ελπίδα” έξω από τη Θεσσαλονίκη.

«Με 55 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα η Ελλάδα έχει γίνει στην πράξη γίνει “μαύρη τρύπα” για τους πρόσφυγες αφού η ΕΕ και οι βαλκανικές χώρες έχουν κλίσει τα σύνορά τους προκειμένου να τους αποκλείσουν. Σε ιδιωτικές συζητήσεις αρκετοί Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι αριθμοί των μεταναστών αυξάνονται καθώς υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια ότι η συμφωνία που υπεγράφη πριν από 5 μήνες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι έτοιμη να καταρρεύσει», καταλήγει ο Guardian.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα