Ξεσπά η μητέρα της 5χρονης: Πέρασε σαν μαχαίρι τη ζωή μας!

Ξέσπασε η μητέρα της 5χρονης Σεβαστής Κετιφέ που έχασε τη ζωή της την περασμένη Τρίτη στο στενό της Μονής στην Αίγινα όταν το ταχύπλοο με χειριστή τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο εμβόλισε και βούλιαξε το τουριστικό σκάφος στο οποίο επέβαινε.

«Θέλω να πω για τον άνθρωπο αυτό που πέρασε με το δικό του σκάφος σαν το μαχαίρι από τη ζωή και γι' αυτούς που τον προστατεύουν από το έγκλημα που έκανε, να γίνει και η δική τους ζωή εφιάλτης» είπε η μητέρα της άτυχης Σεβαστής μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA λίγες ώρες μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα που είχε ως αποτέλεσμα ο 77χρονος να μείνει ελεύθερος σε κατ' οίκον περιορισμό.

Από την πλευρά του ο Τάσος Αναστασίου, ένας από τους επιβάτες του τουριστικού σκάφους υποστηρίζει ότι όσα λέει ο 77χρονος και στο απολογητικό του υπόμνημα, ότι δηλαδή δεν είδε το σκάφος, δεν είναι αλήθεια. «Διασταυρώθηκαν τα μάτιας μας που λέει ότι δεν μας είδε» είπε ο κ. Αναστασίου.

Συγκλονιστικά είναι, επίσης, όσα είπε στον ALPHA ο γιος του κ. Αναστασίου για την απόφαση του Λυκουρέζου να μην πετάξει σωσίβια στην θάλασσα. «Του φώναζα με τη μαμά μου δώσε μας σωσίβια και αυτός δεν μας έδινε» είπε το μικρό αγόρι για όσα δεν έκανε ο 77χρονος, ο οποίος στο απολογητικό του υπόμνημα είπε ότι δεν πέταξε σωσίβια γιατί «η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο Duende αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ πανικού δεν θα μπορούσε επ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα»!

Κατηγορεί τον καπετάνιο της λάντζας

Στην αρχή της απολογίας του ο 77χρονος δηλώνει συγκλονισμένος και συντετριμμένος με μόνο μέλημα να συμπαρασταθεί στους παθόντες.

Αναφέρει ότι στις 16 Αυγούστου αποφάσισε να μεταβεί με το σκάφος από το λιμάνι της Αίγινας προς τη σπηλιά της φώκιας στη Μονή. Μαζί τους ήταν οι Επαμεινώνδας Βενετσιάνος, Ευθυμία Βενετσιάνου και Θεοδότη Καρακάση. Τονίζει ότι η ταχύτητα με την οποία έπλεε ήταν 21 ν.κ. για την οποία λέει: «πραγματοποιείτο ασφαλής πλους αφού με αυτή το σκάφος πλάναρε δηλαδή ερχόταν σε οριζόντια θέση σε σχέση με τη θάλασσα». Και συνεχίζει αναφερόμενος στο τουριστικό σκάφος: «Η πορεία πλεύσης μου ήταν από Βορρά προς Νότο και εισερχόμενος στη θαλάσσια ζώνη που παρεμβάλλεται μεταξύ της νησίδας Μονή και των δυτικών ακτών της Αίγινας, στη θέση Πέρδικα αντιλήφθηκα μηχανοκίνητο σκάφος να κινείται από τη θέση Πέρδικα προς τη νήσο Μονή, δηλαδή επί πορείας από Ανατολή προ Δύση. Ποτέ δεν πίστεψα ότι σκάφος κινούμενο αριστερά μου θα περάσει από την πλώρη μου. Η πορεία μου ήταν σταθερή χωρίς να έχω τον οποιοδήποτε λόγο να πραγματοποιήσω τον οποιοδήποτε αιφνίδιο ελιγμό αφού άλλωστε μετέβαινε για λόγους αναψυχής με φίλους σε κόλπο της Μονής».

Το σκάφος Αντωνία με έβλεπε προς τη δεξιά του πλευρά, συνεχίζει, τονίζοντας ότι είχε τεταμένη την προσοχή του κυρίως προς τα δεξιά όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε την παρουσία «ακριβώς λίγα μέτρα μπροστά από την πλώρη άλλου σκάφους το οποίο διασταύρωνε την πορεία μου από τα αριστερά προς τα δεξιά». Η αιφνίδια εμφάνιση του σκάφους αναφέρει ότι αποτέλεσε την αιτία της πρόσκρουσης.

Το πιο εξοργιστικό πάντως σημείο της απολογίας είναι όταν αναφέρει ότι δεν βοήθησε τους ναυαγούς γιατί παρασυρόταν και δεν τους πέταξε καν σωσίβια γιατί «η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο Duende αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ πανικού δεν θα μπορούσε επ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα»! Σημειώνει δε πως τα σωσίβια δεν προσφέρονταν για μακρινές ρίψεις γιατί ήταν ελαφριά.

Επίσης ομολογεί ότι έχει σοβαρά προβλήματα υγείας επί χρόνια: «Πάσχω από σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Λαμβάνω χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό κατά τις ώρες του ύπνου από τριετίας. Η καθημερινή χρήση των παραπάνω είναι απαρα για την επιβίωση μου». Αναφέρει δε ότι λόγω της κατάστασής του δεν πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση γιατί αλλιώς η υγεία του θα υποστεί ενδεχομένως ανεπανόρθωτη βλάβη.

Ο 77χρόνος αποκάλυψε ότι μετά το συμβάν ήρθε φουσκωτό σκάφος, το οποίο παρέλαβε αυτόν και τους συνεπιβαίνοντές του, αφού είχαν σκορπίσει τον θάνατο, και τους έβγαλε στις ακτές της Αίγινας.

Πάντως όπως είχε δηλώσει και στην εξέταση την Τετάρτη, ο Λυκουρέζος λέει ότι οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον άτυχο καπετάνιο της λάντζας.

protothema

Διαβάστε επίσης:

Δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων της Αίγινας ο Αλέξης Κούγιας

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα