Eπαθε αμόκ και επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσοκόμους στην Αλεξανδρούπολη

Φρουρούμενος νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (Π.Γ.Ν.Α.) ασθενής, ο οποίος επετέθη χθες βράδυ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε αστυνομικούς οι οποίοι κλήθηκαν σε βοήθεια μετά το βίαιο ξέσπασμά του.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, χθες τα μεσάνυχτα διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) άνδρας σε κατάσταση διέγερσης, ενδεχομένως υπό την επήρεια φαρμάκων (δεν έχουν βγει ακόμη τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων) με αδυναμία επικοινωνίας στην ελληνική γλώσσα καθώς φέρεται να είναι υπήκοος Αλβανίας.

Στην προσπάθεια των γιατρών και νοσηλευτών να τον εξετάσουν, επετέθη βίαια εκσφενδονίζοντας προς αυτούς διάφορα αντικείμενα που υπήρχαν στον χώρο, όπως οι μεταλλικές βάσεις στήριξης ορού. Από την επίθεση τραυματίστηκε νευρολόγος τον οποίο επιχείρησε να χτυπήσει στο κεφάλι, ευτυχώς ελαφρά καθώς πρόλαβε να αποκρούσει το αντικείμενο της επίθεσης και μία γιατρός στην οποία κατάφερε δάγκωμα.

Η βιαιότητα του συλληφθέντος πλέον ασθενούς, συνεχίστηκε και κατά των αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην κλήση σε βοήθεια του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Η διοίκηση του νοσοκομείου θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο το προσωπικό. Δεν είναι δυνατό να γίνονται στόχος επιθέσεων του οποιουδήποτε οι γιατροί, οι νοσηλευτές και τα άλλα μέλη του προσωπικού, είτε είναι ο επιτιθέμενος υπό την επήρεια φαρμάκων, είτε είναι σοβαρά ασθενής. Οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους και στη συντριπτική πλειοψηφία τους την κάνουν πάρα πολύ καλά και δεν μπορεί να κινδυνεύουν», επεσήμανε ο διοικητής του ΠΓΝΑ συμπληρώνοντας πως «το νοσοκομείο θα εξετάσει σοβαρά την περίπτωση να παρασταθεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη».

Όσον αφορά στην κατάσταση υγείας του δράστη, σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, «χρήζει νοσηλείας, οπότε του ασκήθηκε μεν αυτεπάγγελτα δίωξη, παραπέμπεται στο αυτόφωρο αλλά ταυτόχρονα νοσηλεύεται –φρουρούμενος πλέον- στη νευρολογική κλινική γιατί προέχει η αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων υγείας του και έπεται η δικαστική διαδικασία».

Σημειώνεται πως στο ΠΓΝΑ υπάρχει επί 24ωρου παρουσία υπαλλήλων ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης οι οποίοι ήταν παρόντες στο περιστατικό η έντασή του όμως υπερέβαινε σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη τις αρμοδιότητές τους καθώς δεν έχουν δικαίωμα άσκησης βίας ή συλλήψεων.


Ασθενής έπαθε αμόκ και επιτέθηκε σε γιατρούς και νοσοκόμους στην Αλεξανδρούπολη    - Media

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα