Μοιραίο λάθος αποκαλύπτει την ταυτότητά των ληστών με ομηρία στην τράπεζα

Μια ομάδα 6 έως 7 υπόπτων για τη μεγάλη ληστεία με ομηρία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα έχουν βάλει στο μικροσκόπιο οι Αρχές.

Οι ληστές εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Πειραιώς στους Αμπελόκηπους και απέσπασαν τουλάχιστον 60.000 ευρώ, καθώς και το περιεχόμενο 21 θυρίδων.

Οι ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες σιλικόνης, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας επί της λεωφόρου Κηφισίας στις 14:15 –λίγα λεπτά πριν κλείσει και ενώ υπήρχαν ακόμη μέσα πελάτες.

Οι Αρχές ασφαλείας έχουν στα χέρια τους και τη φωτογραφία του ενός από τους ληστές με τα πραγματικά του χαρακτηρίστηκα όπως ακριβώς τον κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό της τράπεζας.

Από αυτά τα άτομα τουλάχιστον 2 έχουν απασχολήσει για ληστείες σε τράπεζες και διαρρήξεις και έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα. Οι υποψίες των αστυνομικών βρίσκονται γύρω από αυτά τα άτομα καθώς από τον τρόπο που λειτούργησαν φαίνεται να είναι παλιοί "γνώριμοι" της ΕΛΑΣ.

Από τη λεπτομερή εξέταση του υλικού, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ληστής που βρισκόταν στο υπόγειο και με τον τροχό έκοβε τις μεταλλικές θυρίδες, κάποια στιγμή και ενώ ήταν μόνος στο χώρο, φαίνεται ότι ζεστάθηκε τόσο πολύ από την προσπάθεια να κόβει με τον τροχό που εντελώς ασυναίσθητα βγάζει την μάσκα σιλικόνης, που φορούσε στο πρόσωπο. Στο βίντεο αποτυπώνεται να παίρνει μια βαθιά ανάσα ανακούφισης και να κρατά στο χέρι τη μάσκα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως διαπιστώνει ότι μια κάμερα, την οποία προφανώς δεν είχε δει πριν, τον καταγράφει. Με γρήγορες κινήσεις βάζει πάλι τη μάσκα και συνεχίζει να ανοίγει τις θυρίδες.

Ο ληστής δεν φαίνεται να λέει τίποτα για τη γκάφα του στους συνεργούς του, καθώς λίγο αργότερα μπαίνει στον χώρο άλλος ληστής αλλά δεν υπάρχει καμία αντίδραση για το περιστατικό και συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Η φωτογραφία του ενός από τους δράστες βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια ενώ κλήθηκαν να τη δουν ακόμα και οι πιο παλιοί αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας μήπως τους θυμίζει κάποιον από τους κακοποιούς που έχουν συλλάβει στο παρελθόν όμως χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Όσο για την έρευνα σε DNA και αποτυπώματα, αυτή θα καθυστερήσει καθώς οι χλωρίνες που έριξαν τα μέλη της συμμορίας φεύγοντας έκαναν τη δουλειά τους αλλά όπως λέει αξιωματικός που συμμετέχει στις έρευνες "....τα έκαναν και εκεί τα λάθη τους...."

 

cnn

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα