Πλέον ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Μερικής απασχόλησης μία στις δύο προσλήψεις

Την παγίωση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, κυρίως νέων χαμηλά αμειβομένων, επιφέρει η κυβερνητική πολιτική αύξησης των εισφορών, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πληροφοριακό Σύστημα του υπουργείου Εργάνη για το μήνα Ιούλιο, μερικής απασχόλησης - ή ελαστικής εργασίας ήταν μία στις δύο προσλήψεις, συγκεκριμένα το 54,16%.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο επτάμηνο του έτους. Έγιναν συνολικά 1,2 εκατ. προσλήψεις, ξεπερνώντας κατά 254 χιλιάδες τις απολύσεις που έγιναν το ίδιο διάστημα. Ωστόσο το 51,2% των προσλήψεων συνολικά, αφορούσε ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Σύμφωνα με τις καταγραφές τον Ιούλιο - μεσούσης της τουριστικής περιόδου - οι προσλήψεις ανήλθαν σε 201.793, αριθμός που υπερβαίνει σχεδόν κατά 20 χιλιάδες τις απολύσεις και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Μάλιστα οι νέες προσλήψεις σημείωσαν ρεκόρ δεκαπενταετίας.

Σημειωτέον ότι το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν θετικό στις ηλικίες μέχρι 29 ετών, ενώ για τις μεγαλύτερες ηλικίες επικράτησαν οι απολύσεις.

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα