Αίγινα: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον χειριστή του ταχύπλοου

Προθεσμία έως την Παρασκευή, οπότε και θα απολογηθεί στην ανακρίτρια, πήρε ο χειριστής του ταχύπλοου που το μεσημέρι της Τρίτης συγκρούστηκε με τουριστικό σκάφος.

Από τη σύγκρουση που ήταν σφοδρή, τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν.

Στον χειριστή του ταχύπλοου ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα αφορούν πρόκληση ναυαγίου από το οποίο προήλθε θάνατος και ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δήλωσε ότι: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

Ο κατηγορούμενος κρατείται από τις λιμενικές αρχές.

Ο χειριστής του ταχύπλοου πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, συγγενών των θυμάτων.

Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

Πανελλήνιο σοκ από την τραγωδία στην Αίγινα

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας.

Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα