Ξέσπασε ο γιος του καπετάνιου: Τον έφαγαν οι φραγκάτοι με τα σκάφη

Το νησί θρηνεί για τον χαμό του 58χρονου καπετάν Στέλιου, ενώ οι δυο γιοι του ξέσπασαν σε λυγμούς όταν αντίκρισαν τη σορό του πατέρα τους τυλιγμένη με ένα σεντόνι να μεταφέρεται στη στεριά.

Μην μπορώντας να πιστέψει τι έχει συμβεί, ο ένας νεαρός, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φώναζε δακρυσμένος: «Τον έφαγαν τον πατέρα μου οι φραγκάτοι με τα σκάφη»!

«Ο πατέρας μου ήταν επαγγελματίας, πολλά χρόνια ναυτικός. Για ένα μεροκάματο πήγαινε ο άνθρωπος και πέρασε ο άλλος και τους πήρε όλους μαζί. Εκλεισε πόσα σπίτια. Ευτυχώς δεν ήταν και ο αδελφός μου μέσα. Τελευταία στιγμή πήγε να κάνει κάποια δουλειά, διαφορετικά θα ήταν μέσα στο σκάφος και αυτός» είπε ο δεύτερος. Εξάλλου, το δρομολόγιο από Πέρδικα προς Μονή εδώ και δυο μήνες το έκανε ο ένας γιος του άτυχου 58χρονου (μια και εκείνος είχε συνταξιοδοτηθεί) με το πλοιάριο «Αντωνία», αλλά χθες αποφάσισε να πάει ο ίδιος.

Μαινόμενος και ο αδερφός του καπετάνιου αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν ο χειριστής του ταχύπλοου «Ντουέντε» να πηγαίνει με 40 μίλια και να πέφτει πάνω σε ένα καΐκι που είναι γεμάτο με κόσμο: «Του κόρναρε ο Στέλιος, αλλά ο άλλος δεν άλλαξε πορεία και τους έκοψε στα δύο, ανοίγοντας το κεφάλι του αδερφού μου». Συντετριμμένος και ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μούρτζης ανέφερε στην «Espresso»: «Συνεχώς συλλέγουμε πληροφορίες για το πώς ακριβώς έγινε η τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Αίγινα. Το νησί βιώνει μια από τις τραγικότερες στιγμές του».

Απαγορευτική ταχύτητα

Μάλιστα, ορισμένοι συζητούσαν μεταξύ τους λέγοντας ότι το συγκεκριμένο ταχύπλοο τα τελευταία εικοσιτετράωρα έτρεχε συνέχεια στην περιοχή του κόλπου, κάνοντας τρελούς ελιγμούς στη θάλασσα με ταχύτητα απαγορευτική για το συγκεκριμένο σημείο. «Είναι απορίας άξιο πώς δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα όλο το καλοκαίρι, αφού δεν είναι το μοναδικό ταχύπλοο που σκίζει τόσο κοντά τα νερά της Αίγινας, θέτοντας σε κίνδυνο καθημερινά αθώους ανθρώπους» έλεγαν κάποιοι ντόπιοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα