Απολογείται την Παρασκευή ο χειριστής του ταχύπλοου. Έκρηξη οργής στα δικαστήρια

Προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε ο 78χρονος χειριστής του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα.

Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι.

Ο 76χρονος, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, θα κρατηθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης. Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 76 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Το έργο της προανάκρισης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη λιμενική αρχή να συγκεντρώνει στοιχεία από τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, στρέφοντας παράλληλα την προσοχή της στο παρελθόν του 77χρονου.

Έκρηξη οργής έξω από τα δικαστήρια

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά, ο 76χρονος.

Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά, ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

Η αδελφή του 44χρονου και θεία της 5χρονης, που έχασαν τη ζωή τους στην Αίγινα, έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε μπροστά στην είσοδο των δικαστηρίων, κρατώντας τη φωτογραφία της άτυχης μικρούλας που άφησε την τελευταία της πνοή στο τραγικό δυστήχημα.

Ο τραγικός απολογισμός

Από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του, καθώς και ένας άνδρας 40 - 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, και έπαθε ισχυρό σοκ μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.

Ως προς τους τραυματίες πιο σοβαρά είναι η 29χρονη αλλοδαπή τουρίστρια η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Τετάρτη το πόδι της 29χρονης Ουκρανής που υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση,είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή. Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα