Στο αυτόφωρο ο 76χρονος: Δολοφόνε, κοίτα τι έκανες ρε! Θα σε θάψω

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων του Πειραιά, ο 76χρονος κατηγορούμενος.

Στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και συνοδεία στελεχών του Λιμενικού Σώματος, έφυγε στις 8:00 το πρωί από την Αίγινα και αυτήν την ώρα δίνει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυτικό δυστύχημα.

Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα που έχασε τον αδελφό της και το 5χρονο αγγελούδι του στην τραγωδία της Αίγινας, κρατούσε φωτογραφίες των αδικοχαμένων αγαπημένων της και οι αστυνομικοί με δυσκολία κατάφεραν να την κρατήσουν μακριά από τον ηλικιωμένο.

Ο νονός του παιδιού επιτέθηκε φραστικά ενώ πέταξε και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης. Σε κατάσταση αμόκ η αδερφή του αδικοχαμένου πατέρα και θεία της μικρής κρατούσε φωτογραφίες των ανθρώπων της που χάθηκαν στο απίστευτο ναυτικό δυστύχημα και επιτέθηκε στον 76χρονο φωνάζοντάς του «Δολοφόνε, κοίτα τι έκανες ρε! Θα σε θάψω!»

Νωρίτερα η ίδια έχασε τις αισθήσεις της και λιποθύμησε μπροστά στην είσοδο των δικαστηρίων.

Στα δικαστήρια έφτασε και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος είναι συγγενής του χειριστή και ανέλαβε την υπεράσπισή του.

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας.

Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης. Σημειώνεται, ότι ο χειριστής είναι ηλικίας 76 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε θεωρηθεί το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος, πήρε πρόσφατα εξιτήριο από ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλευόταν με πρόβλημα πολλαπλών θρομβώσεων στα κάτω άκρα, μια πάθηση που μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε στιγμή τον εγκέφαλο του ασθενή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φίλοι του στην Αίγινα που γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του, τον συμβούλευαν να μην χρησιμοποιεί το σκάφος, ούτε τη μοτοσικλέτα που είχε.

Από την σφοδρή σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους ο 58χρονος κυβερνήτης του τουριστικού σκάφους, ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του, καθώς και ένας άνδρας 40 - 45 ετών, η σορός του οποίου ανασύρθηκε λίγο αργότερα από τον βυθό της θάλασσας, από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Στο σκάφος, εκτός από τον 44χρονο πατέρα και την άτυχη 5χρονη κόρη του, επέβαινε και ο 9χρονος γιος του, που ευτυχώς σώθηκε, ενώ η μητέρα είχε μείνει στο ξενοδοχείο, και έπαθε ισχυρό σοκ μόλις πληροφορήθηκε τα γεγονότα.

Ως προς τους τραυματίες πιο σοβαρά είναι η 29χρονη αλλοδαπή τουρίστρια η οποία υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στο αριστερό της πόδι και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Τετάρτη το πόδι της 29χρονης Ουκρανής που υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση,είναι βιώσιμο και η κατάσταση της ασθενούς σταθερή. Η 29χρονη υπέστη βαριά συνθλιπτική κάκωση, αποκόλληση δέρματος και ανοιχτό κάταγμα αριστερού κάτω άκρου. Όταν διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε ακέραια αγγεία και νεύρα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα