Νεκρός πυροσβέστης στη Βοιωτία. Πέθανε δίνοντας μάχη με τις φλόγες

Νεκρός εν ώρα καθήκοντος έπεσε ένας 49χρονος πυροσβέστης δίνοντας μάχη με τις φλόγες. Το πυροσβεστικό σώμα θρηνεί την απώλεια ενός 47χρονου πυροσβέστη (5ετους θητείας), που υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αμφίκλειας, όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής του.

Ο άτυχος πυροσβέστης πήγε μαζί με άλλους συναδέλφους του να σβήσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί από τη 1:00΄ το μεσημέρι σε ένα λόφο με πουρνάρια σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας και του Παρορίου Βοιωτίας. Το τραγικό συμβάν έγινε στις 4:00΄ το απόγευμα.

Ο 49χρονος πυροσβέστης την ώρα που επιχειρούσε στην κατάσβεση, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του. Αμέσως οι συνάδελφοί του έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει.

Όταν είδαν ότι ο 49χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του άρχισαν να του κάνουν μαλάξεις και τεχνητές αναπνοές, για να τον επαναφέρουν, όπως αναφέρει το lamiareport.gr. Δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Η ίδια προσπάθεια έγινε και κατά την διάρκεια της διακομιδής του με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, που ήταν το πλησιέστερο, αλλά ο 49χρονος δεν επανήλθε, με αποτέλεσμα οι γιατροί στο νοσοκομείο απλά να διαπιστώσουν το θάνατό του, που πιθανότατα προήλθε από ανακοπή.

Ωστόσο η νεκροψία νεκροτομή είναι αυτή που θα δείξει τα ακριβή αιτία θανάτου του 49χρονου πυροσβέστη.

Συλλυπητήρια από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ.Μπακογιάννη

Πυροσβέστης πενταετούς θητείας έχασε σήμερα τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της Πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στο Παρόρι της Βοιωτίας.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Δοξάτο Δράμας. Τα υπόλοιπα μέτωπα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα