Βάσεις 2016: Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση. Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των Βάσεων έχει αρχίσει, καθώς η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης είναι η Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016, με όριο την Παρασκευή 26 Αυγούστου, το αργότερο.

Όπως όλα δείχνουν δύσκολη εξίσωση αποτελεί φέτος η εκτίμηση για τις βάσεις 2016, καθώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικά συστήματα εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, κάποιες από τις υψηλόβαθμες σχολές θα εκτοξευθούν σε ιστορικά υψηλά, ενώ άλλες πάλαι ποτέ περιζήτητες, θα βρεθούν καταβαραθρωμένες.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, σταθερά πάνω από τα 18.000 μόρια θα παραμείνει η Νομική σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις σε σχέση με πέρσι. Άνοδος αναμένεται στις Ψυχολογίες, παρά τις χαμηλές επιδόσεις στο μάθημα των Αρχαίων, λόγω των περιορισμένων θέσεων εισακτέων.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, οι πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν άνοδο, ακόμα και 300 μορίων, στα κεντρικά ιδρύματα. Οι περισσότερες αναμένεται να διατηρηθούν πάνω από τα 17.000 μόρια, ενώ για ορισμένες σχολές όπως οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Η/Υ του ΕΜΠ θα ξεπεράσουν τα 18.600 μόρια.

Στο 3ο Επιστημονικό πεδίο, αναμένεται εκτόξευση των βάσεων στα 19.000 μόρια, για τις Ιατρικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ανοδική πορεία θα έχουν και οι υπόλοιπες σχολές, όπως η Φαρμακευτικής, της τάξεως των 300 μορίων.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο, βουτιά αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις για την εισαγωγή στις παιδαγωγικές σχολές. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες εκτιμήσεις, ενδέχεται στα περιφερειακά τμήματα να εισαχθούν υποψήφιοι με μέσο όρο ακόμα και κάτω του 10.

Στο 5ο επιστημονικό πεδίο, πτώση αναμένεται να καταγράψουν και οι οικονομικές σχολές, από 100 έως 600 μόρια. Μεγαλύτερη θα είναι η «βουτιά» για ορισμένα ΤΕΙ, ο μέσος όρος για την εισαγωγή στα οποία κυμαίνεται γύρω στο δέκα, ενώ στις σχολές της περιφέρειας οι βάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα 12.000 μόρια.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα