Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Εύβοια και Κέα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στο Πόρτο Λάφια και στον Αργυρό Αλμυροποτάμου, του δήμου Αλιβερίου στην Εύβοια, καθώς και στην περιοχή Αστράς στην Κέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και οι τρεις πυρκαγιές παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα απόο χτες, δεν έχουν επικίνδυνα μέτωπα και δεν απειλούνται αυτήν τη στιγμή κατοικημένες περιοχές, (αν και η φωτιά στο Πόρτο Λάφια πέρασε χτες μέσα από τον οικισμό που εκκενώθηκε), αλλά πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και δημιουργούν αναζωπυρώσεις.

Στο Πόρτο Λάφια ενεργούν αυτήν τη στιγμή 18 πυροσβέστες, με 36 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρο τμήμα, στον Αργυρό 34 πυροσβέστες με 14 οχήματα και οκτώ άτομα πεζοπόρα και στην Κέα 15 εθελοντές και πέντε πυροσβέστες από την Αθήνα, με πέντε οχήματα.

Πριν από λίγο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στα Βόρεια του Χωριού Άγιος Γεώργιος Μεσολογγίου και στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μεσολογγίου. Στο σημείο πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ η πρόσβαση είναι δύσκολη.

Ένα δεύτερο μέτωπο έχει ξεσπάσει στο Μεσολόγγι, στην περιοχή Ευνηνοχώρι, κοντά στον ποταμό Εύηνο. Πυροσβεστικές Δυνάμεις από την Ναύπακτο έσπευσαν στο σημείο, ενώ καναντέρ ετοιμάζονται να επιχειρήσουν από αέρος.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Δαμουλιανάτα της Κεφαλλονιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και δύο τύπου PZL.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 23 αστικές πυρκαγιές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα